Hava Durumu

Aynı müjdeyi biz de bekliyoruz

Yazının Giriş Tarihi: 17.02.2022 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.02.2022 08:00

Bursaspor’da gidişat hiç de iç açıcı değil. Karamsar bir tablo karşısında bakakalmış haldeyiz.
Geleceğimizde sadece geçmişteki başarılarımız ile övüneceğimiz gerçeği iyice belirginleşmeye başladı sanki. Geçmişteki başarımız tabii ki Süper Lig şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi’nde oynamak. Türk futbolunda ayrıcalıklı olaylar bunlar. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son Trabzon mitinginde Trabzonsporlulara bir müjde verdi ve şöyle dedi:
“Trabzonsporlu taraftarların tek yürek olduğu, zaferlerle dolu şanlı tarihinin yazıldığı Avni Aker Stadyumu yerinde yaptığımız millet bahçesinin ikinci etabında tarihi bir projeyi hayata geçiriyoruz. Trabzonspor zaman tüneli kuruyoruz. Burada 410 metre karelik müze ve sergi alanları olacak. Trabzonspor’un tarihi başarıları burada dört boyutlu olarak şehrimizin ziyaretçilerine, misafirlerimize gösterilecek.”
Bunlar gerçekten Türk futboluna ve Trabzonsporlulara gerekli olan bir proje. Ancak her şampiyon gibi Bursaspor’un da sahip olması gereken bir proje. 

Bursa Atatürk Stadyumu Bursasporlu taraftarların da tek yürek olduğu, zaferlerle dolu şanlı tarihinin yazıldığı bir yerdir. Yerine yapılan millet bahçesinde bir anıt bir zaman tüneli görmenin bizim de hakkımız olduğunu düşünüyorum. Hatta bu konuya yıllardır yazdığım yazılarda da değinmiş ve “Orası bir stadyum değil Bursalıların eviydi. Fransa için Louvre müzesi ne ise Bursa için de oydu bu ev. Yerine hiç olmazsa Süper Lig şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi anısına 2-3 metrelik bir anıt bile yapılamadı. Önünde ara sıra sevgi ve özlem duruşunda bulunup hatıralarımızı tazelerdik.” gibi öneriler de getirmiştim. Şimdi bunun (Çok daha mükemmelinin) Trabzon’da Avni Aker Stadyumu yerine gerçekleştirilmesini saygı ve sevinçle karşılıyorum. Fakat unutulmasın ki Bursa ve Bursasporlular da aynı müjdenin açıklanacağı günü hasretle bekliyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.