Hava Durumu

Bakalım piyango kime vuracak

Yazının Giriş Tarihi: 23.04.2019 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.04.2019 08:17

Bilhassa Bursaspor ve Göztepe'nin akla hayale gelmeyecek puan kayıpları küme düşme hattını, yüksek gerilim hattına çevirdi.
Sonunda biri fena halde çarpılacak ama bakalım piyango kime vuracak.
Bursaspor Lig'in 2.yarısında 12 maçta 28 puan birden kaybetti. İşi sıkıntıya sokan bu.
Göztepe'nin de kendi sahasında Akhisar ve Erzurum'a beklenmedik yenilgileri, tam bir intihar girişimi oldu. "Bırakın ben gideyim" der gibi.
Erzurum'un kurtulmasını zor görüyorduk ama, bu direnç ile sahneden ayrılması da zor olacak galiba. İzmir'de aldıkları galibiyetle 28 puana ulaşmaları , işin rengini bir anda değiştirdi. Artık onlar da " Yıkılmadık, ayaktayız" diyor.
Alt sıralarda beklenmedik puan kayıplarının devam edeceği haftalardayız ama Bursaspor'un bu hafta Akhisar önünde böyle bir şey yapma lüksü hiç yok. Kenetlenme ve desteğe devamla galibiyetlerin de mutlaka geleceği kesin.
Göztepe'deki düşüş nedenleri arasında (Büyük desteğe rağmen) futbolcu-taraftar sürtüşmelerinin de bulunduğunu unutmamak lazım. Hele, kulüp binası girişine asılan "Unuttuysan hatırla. 12.5.2013" pankartı takımı ve ortamı daha da gerdi.
Moralin de çok önemli olduğunu, son maçın son dakikasına kadar hatırlamak, hatırlatmak lazım.
Lig'in üst sıraları da karıştı.
Bugüne kadar sessiz ve derinden giden Başakşehir, dikkatler üstüne çevrilince, medya ve rakip baskısı başlayınca eli ayağı da dolaşmaya başladı.
Bugüne kadar alışık olmadıkları bir durum bu.
Avuçlarının içindeki şampiyonluğu kaybedecek gibi görünüyor. Göksel Gümüşdağ, Galatasaray'ın hakem hataları ile ilgili hazırladığı videoya büyük tepki gösterdi ama, son Rize maçındaki hakem ve VAR hatasına da boynu bükük kaldı. Çünkü Başakşehir'in kollandığını söyleyenler bir kez daha haklı çıktı. Üstelik Abdürrahim Albayrak'tan sonra Rize yönetimi de Başakşehir maçına tepki gösterdi.
Bu da ilginç bir gelişme.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.