Hava Durumu

"Belluschi" diye ağlıyor derken

Yazının Giriş Tarihi: 23.07.2015 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 07:00
Orta saha "Belluschi, Belluschi" diye ağlıyor derken, Jorquera'nın son anda Belluschi'vari çıkardığı uzun topla Bakambu'nun attığı gol, yeni başlangıcın en çarpıcı yanıydı.
Sırt numaralarının ve 70 dakika sonrasının olmadığı dünkü Hamburg maçında.
İlk hazırlık da olsa, kadrodaki önemli kayıpların nasıl onarılacağı kafalardaki tek soru. Mecburen bu gözle ve beklenti ile baktığımızda pek memnuniyet yaratmayan bu 70 dakikada sadece Bakambu ve Sivok'un geçen sezona devam aynen ettiklerini söylemek mümkün. Hamburg'un fizik ve takım oyunu olarak çok daha önde olması normal ama Bursaspor'un orta sahada oyun kurma, kanatları kullanma açısından çok zorlanacağı da ortada. Hele buna Aydın ve Ozan İpek'le çok zor demeyi de şimdiden eklemek gerek.

UYGAR'DAN MERTÇE ÇIKIŞ

Fenerbahçe'de Nani, Van Persie derken bizim Bursalı Uygar Mert Zeybek aradan iyi sıyrılmaya başladı.
Bu kadar yıldız arasında Pereira'ya kısa zamanda kendini kabul ettirmek büyük başarı. Uygar, Sivasspor'dan sonra Olympiakos'a da gol attı ve hazırlık devresinin gözdesi oldu.
Roma-Manchester City maçında Enes Ünal'ı izledikten sonra, Olympiakos maçında da Uygar Mert Zeybek'i görmek, Bursalı gençlerin futboldaki büyük ağırlığını hissetmek, doğrusu güzel  şeyler.
Gönül hepsinin birden Yeşil Beyaz çatı altında tutulmasını istiyor ama, zaman zaman bunu başarma imkanı da kalmıyor.  Bu gençlerin gerek filizlenme gerekse transfer dönemlerinde Bursaspor dışına taşması, Türk futbolu için de önemli bir olay.
20 yaşında olan ve 2007'de Bosch'tan amatör olarak Fenerbahçe'ye giden Uygar'ın, bugünkü kadroda tutunarak çıkışa devam etmesini diliyoruz.
Ancak burada Uygar'ın,  Olympiakos maçından sonra, genç futbolar için önemli uyarı olabilecek bir sözünü de yazmadan geçemeyeceğim:
"Antrenmanlar öncesi ve sonrası, sürekli olarak ekstra idmanlar yapıyorum."   
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.