Hava Durumu

Bir Aziz Bey eksikti

Yazının Giriş Tarihi: 03.04.2021 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.04.2021 08:32

Futbolumuzdaki kaos ortamında bir Aziz Yıldırım eksikti, o da ekranlara dönüş yaptı.
Hem de tekrar Bursaspor'a da dil uzatarak.
Belli ki şampiyonluğumuz ile FETÖ kelimelerini yan yana getirdiğinde aldığı çok sert tepkileri özlemiş. Yenilenmesini istiyor.
Aslında Fenerbahçe'nin büyük başarısızlıklarını örtme çabasıdır, bu son gelişmeler. Ligde mücadelenin en kritik bir döneminde 1924-1959 arası şampi-yonluklarının Süper Lig'e dahil edilmesini istemek, tam bir çaresizlik örneği.
Yolsuz kalınca eski defterlerini karıştıran tüccar gibi.
Eski şampiyonluklar için, 'Bilmem ne ligi şampiyon olmuşuz' ifadesi kullanan Aziz Yıldırım'ın ismini dahi söyleyemediği, kendi kendile-rine oynadıkları bir organizas-yonda elde edilen birinciliği Süper Lig'e dahil etmek istemesi, pastadan daha fazla pay almak için değil mi?
Türkiye'de 1959'da Milli Lig (Bugünkü Süper Lig) kurulduğuna göre şampiyonluklar da resmiyet kazanmaya bu tarihten itibaren başlamıştır. Dolayısı ile 1924-1959 arası turnuvaları, şampiyonlukları, kupaları eşelemek tam bir saçmalıktır. Fenerbahçe 1959 öncesi Türkiye Futbol Birinciliği şampiyonluklarını istiyorsa burada Bursaspor da niye hak iddia etmesin?

1924 yılında kurulan Bursa Acar İdman Yurdu, 1955 yılında Türkiye Şampiyonu oldu. O Acar İdman Yurdu 1963 yılında da Bursaspor'a dönüştü.
Fenerbahçe kendi turnuvalarında hak iddia ediyorsa, Bursaspor'a da burada söz düşmüyor mu?
Bu işleri eşeledikçe durumun ne kadar karmaşık bir hal alacağı ortada. Onun için Fenerbahçe'nin bu sevdadan vazgeçmesi, Kadıköy'ü futbolcu ve teknik adam mezarlığına döndürmeden parayı tutması gerekmektedir.
Aklına estikçe Bursaspor'un şampiyonluğuna dil uzatan Aziz Yıldırım son demecinde "Ben Fenerbahçe'nin kendisiyim" diye de böbürlen-meye kalktı.
Peki Aziz Bey;
Son kongrede Ali Koç, 16.092 oy alarak başkan seçildi ve sen büyük bir hezimete uğrayarak oradan erkenden ayrılmak zorunda kaldın. O zaman Fenerbahçe kendi kendini mi doğradı?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.