Hava Durumu

Bırakın artık Yazıcı’nın ceketini

Yazının Giriş Tarihi: 10.01.2015 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.01.2015 07:59
Başkan Bölükbaşı devamlı Yazıcı’nın ceketini gündeme getiriyor ama nedense kendinin giydiği “Gerçekler ceketi”ne pek değinmek istemiyor.
Başta Ozan Tufan ve diğerleri için satılabilecek rakamları belirlediğine göre burada önemli olan gerçeklerdir.
Bu da rahmetli Yazıcı’nın ceket sözü ile ilgili değil, Bursaspor’un bugünkü durumu ile ilgilidir. Mali durumu hiç de iç açıcı olmayan Bursaspor’un daha da kötü durumlara düşmemek için futbolcu satmasından başka çıkar yolu bulunmamaktadır. Başkan Bölükbaşı’nın da bunu böyle telaffuz etmesi gerekir ve bu da gayet doğaldır.
Acı ama gerçek.
Onunla oynadığımız için Glasgow Rangers örneği ortada. Borç batağında düştüğü durumdan, yıldızlarını satmakla bile kurtulamadı. Soluğu 3.Lig’de buldu. Finansal Fair-Play denen, kulüplerin kazandığından daha fazla harcayarak iflasın eşiğine gelmesi ve sonunda UEFA gibi resmi kurumların cezaları ve vergi tahsilat işlemlerine muhatap olması artık günün gerçeğidir.
Bursaspor da bu ikili kıskacın içine girmiştir. Daha doğrusu, iş bilmez yöneticiler tarafından itilmiştir.
Avrupa cezası da ortada olduğuna göre artık en önemli iş, mali dengeleri kurmaktır. Bu yüzden yıldız satma olayına hissi değil, gerçekçi yaklaşmak gerekir.

BALIK TUTMASINI ÖĞRET

“Bana balık verme, balık tutmasını öğret” atasözü sanki bizim TFF için de söylenmiş.
Yabancı sayısı bir anda serbest bırakıldı. Sanki Türk futbolunu yabancılar kurtaracak. Daha dün “5’ten yukarı olmaz” deniyordu şimdi getir getirebildiğin kadar. Geri viteste olan arabayı birden 5’e atarsan ne olur?
Boğulur gider.
Türk futbolunun da olacağı o. Hizmet yabancılara, aracılara, menajerlere, yeni tercümanlara olacak. Onların cepleri dolacak. Altyapı ve sahaların durumu kimsenin umurunda değil. TFF yıllardır altyapı ile ilgili olumlu ve gerçekçi kararlar alamıyor. Yeni kuralın altyapılara var mı bir faydası? Fatih Terim de çıkıp, devamlı kendini anlattı. Tamam kardeşim, onları biliyoruz. Sen bugüne ve yarına bak. 
Yabancı sayısını serbest bırakmak çok kolay. Bunun için 4-5 milyon Euro almaya gerek yok. Asgari ücretli de aynı işi yapar.    
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.