Hava Durumu

Bravo Dorukhan'a

Yazının Giriş Tarihi: 02.04.2019 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.04.2019 08:29

Seçimler ile birlikte verilen uzun ara da bitmiş oldu ve tekrar Lig'e dönüyoruz.
Bursaspor için çok önemli bir deplasman olacak bu hafta. Alanya'da sandıktan Pascal Nouma ve Süleyman Seba'ya da oy çıkmış ama, bakalım Bahçeşehir Okulları Stadı'ndan nasıl bir sonuç çıkacak, merakla bekliyoruz.
Ancak ben bu arada önceliği TFF'nin TamSaha dergisinin nisan sayısında yer alan bir röportaja vermek istiyorum. Hem Beşiktaş'ta hem de Milli Takım'da yıldızı parlamaya başlayan, 23 yaşındaki Dorukhan Toköz'e ait bu röportaj.
Futbolumuzda yerli, yabancı ve alt- yapı tartışmalarının hız kazandığı bir dönemde, Eskişehirspor altyapısından çıkan Dorukhan'ın söyledikleri TFF'ye, Kulüpler Birliği'ne, yetişmekte olan gençlere kapak olacak cinsten.
Genç yaşına rağmen, futbol ve hayat gerçeklerini çok güzel bir araya getirmeyi başaran Dorukhan, bakın neler söylemiş, özetle aktaralım:
" Futbolcu olabilmenin yüzde 90'ı çalışmak. Çalışırken asla pes etmemek, hayatından fedakarlık yapmak, arkadaşların gezip dolaşırken bile işine odaklanmak veya dinlenmek. Evet çocuksunuz ve arkadaşlarınız ile beraber olmak istiyorsunuz ama diğer yandan da meslek olarak seçtiğiniz futbolun gerçeklerini yerine getirmek zorundasınız. Altyapıdan çıkmanın asıl zorluğu, başka hak edenlerden çok hak etmeyenlerin değer gördüğü zamanlara çok şahit oldum. Dışarıdan para ödenerek getirilen oyuncu ne yazık ki altyapıdan yetişen bir oyuncuya tercih ediliyor. 16-17 yaşlarında A takımda oynaya-bilecekken, bahsettiğim bu mesele nedeniyle forma giymem bir sezon ileriye atmıştır. Bu dünyada şan şöhret, mevki makam geçici. İstediğiniz kadar güzel yerlere gelin, istediğiniz kadar yükseklere çıkın, bir gün gelir tepetaklak oluverirsiniz. Çok para kazanırsınız, kariyerinizi çok iyi noktalara taşırsınız ama hepsi geçici. İnsanlar sizi bunlarla değil, kişiliğinizle, karakterinizle hatırlayacak"

Yazımın girişinde, bunlar TFF'ye, Kulüpler Birliği'ne kapak olacak cinsten demiştim ya, sonuna bir isim daha eklemekte yarar var:
Arda Turan.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.