Hava Durumu

Bu defa belki tercüme hatasıdır

Yazının Giriş Tarihi: 14.09.2013 08:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.09.2013 08:55

Beşiktaş lider ama, yendiği takımlar da puan cetvelinin dibinde.
Dolayısıyla bu liderliği Beşiktaş’ın güçlü olduğuna değil, rakiplerinin zayıflığına bağlamak gerekiyor.
Bugün için durum bu.
Bursaspor’un da çıkışta olduğunu düşünürsek, Beşiktaş’ın ilk yenilgiyi Bursa’da alması kadar doğal bir şey olamaz. Maçın en kes- tirme değerlendirmesi bu bence.
İşte tam burada Teknik Direktör Christoph Daum ilginç bir laf etti:
“Gol yemezsek çok sevineceğim”
Hadi bakalım, çık işin içinden. Kum saati gibi, nereye döndürürsen oraya akar. Daum Eskişehir maçı öncesi ve sonrası da ilginç cümleler kullanmıştı ama sonradan “Yanlış anlaşıldım” diyerek düzeltme yapmıştı. Ben bu defa,”Belki tercüme hatasıdır”ı öne sürüp ondan önce davranmak istiyorum.

“O SESLERİ UNUTAMIYORUM”

Türk futbolu ve Galatasaray’ın efsane futbolcularından, “Taçsız Kral” lakaplı Metin Oktay’ı ölümünün 22.yılında, bir Bursasporlu olarak da andık. 1973 yılında kısa süre de olsa Bursaspor’da teknik direktör görevi yaptığı için, onun nezaket,centilmenlik, gerçek futbolculuk abidesi olduğunu iç içe yaşayarak daha iyi görme fırsatı bulduk.
Hani “Pırlanta” denir ya, rahmetli Oktay da aynen öyleydi. Bursaspor’u çok sevmesine rağmen, başarılı olamayacağını hissetti ve zarar vermemek için ayrıldı. O dönemde ben Hakimiyet’te spor müdürü iken, daha sonra Başkan olan umumi kaptan(Futbol şube sorumlusu) Selehattin Kaya ile sık sık gazeteye gelir, hemen hemen her defasında aynı şeyi söylerdi:
“Mithatpaşa’da (İnönü Stadı) yıldız olmak, sevilmek, çok duygusal bir olay. İnsan hep o tribünlerin tezahüratını duymak istiyor. Futbolu bıraktım ama, kulaklarım devamlı oralarda. O müthiş atmosfer alışkanlık yapıyor”
Kral’a bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.