Hava Durumu

Bu laflar çok önemli

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2018 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2018 08:15

Kulüpler,içinde bulunduğu kötü mali durum nedeniyle nefes alamaz hale geldikleri bir dönemde, ortaya çıkıp bu lafları etmek çok önemli.
Hele hele arkalarındaki büyük taraftar baskısını bir yana bırakarak, çekinmeden ve mertçe gerçekleri ifade etmek daha da önemli.
"Sporun geleceği aydınlık mı?" panelinde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın sözlerini ilgiyle takip ettik. Sporun geleceğinin karanlık olduğu gün gibi ortada iken, yine de bir çıkış yolu arayan başkanların korkusuz reçeteleri özetle şöyle:
ALİ KOÇ:" Biz gelince biraz sermaye koyduk, borçları yapılandırdık ama mart ayından sonrasını göremiyoruz. Belki 5 sene Avrupa'ya gitmeyi düşünmememiz lazım. Finansal fair play'in çok daha ağırını kendimize uygulamamız lazım. Biz bu kulüp işini yüzümüze gözümüze bulaştırsak, hiçbir sorumluluğumuz yok. Yumruğunu masaya sert vuran başarılı oluyorsa, biz zaten başarılı olamayacağız demektir"
FİKRET ORMAN:"Türk futbolu bütçeleri aşağıya çekip küçülerek ve gelirini artırarak bunu başarabilir. Kimsenin altyapı ile ilgilendiği yok ki, herkes 38 yaşındaki İbrahimovic'i alacak mısın diye soruyor"
Baktık panelde Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz yok.
O meğerse, başka bir yerde, "Hayvanla hayvan olamayız" sözleri ile sporun geleceğini daha bilinçli! bir şekilde tartışma yolunu seçmiş.

1974-75'i UNUTMAK MÜMKÜN MÜ?

Kemal Türkün ağabeyimizi de kaybettik.
Bursa'nın duayen işadamlarından ve yöneticilerinden biriydi. Yüzü daima tebessüm eden ve nazik yapısıyla tam bir Bursa beyefendisiydi.
Çeşitli kurum ve kuruluşlarda da yer aldı ama Bursaspor bunların arasında en önemlisiydi. 1974-75 sezonunda Başkan Selehattin Kaya ile birlikte yönetici olarak hizmet verdi. Bu dönem ise, Bursaspor'un Avrupa Kupa Galipleri'ndeki başarıları ile zirve yaptı. Selehattin Kaya ile birlikte Kemal ağabeyimize de bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz.
Bu arada Bursaspor kulübüne de "Helal olsun!" demekte yarar var.
En şaşalı dönemlerinden birinin yöneticisi vefat etmiş, resmi sitesinde tek satır yok. Belli ki tepeden tırnağa herkes para derdine düşmüş, "Gerisi hikaye" diyorlar. Ancak ne olursa olsun Başkan Ali Ay, birilerinin bir kez daha dikkatini çekmesi gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.