Hava Durumu

Büyük primler ve asgari ücret

Yazının Giriş Tarihi: 01.02.2014 08:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.02.2014 08:42

Birkaç sene öncesine kadar dükkanlarda görünür yerlere “Bu iş yerinde asgari ücret ödenmektedir” levhası asılması zorunluluğu vardı ama bizim Bursaspor’da bu sözlü  beyan ile yer değiştirdi.
“Bursaspor bir holding, Bursaspor bir şampiyon kulüp” sözlerini, omuzlarımızı ve başımızı dik tutarak söylerken, Başkan Erkan Körüstan’ın 2 günde bir gidip-gelen üst düzey  kulüp çalışanı için,”Asgari ücretten gösterelim dedik” açıklaması doğrusu ortadaki dengeleri tam bir çelişkiye düşürdü.
Hatta buna borsa deyimi ile “Hisseler tepetaklak” da diyebiliriz.
Koskoca bir holding, asgari ücret gibi ufak bir zorunlulukla uğraşıyorsa, vay onun haline.
Bir inat uğruna düşülen şu durumlara bakın. Ne gerek var  Erkan Başkan? Tekrar getirdiğiniz danışmanınız için “Bedelsiz çalışıyor” diyorsunuz, peki prim olayına niye açıklık getirmiyorsunuz? Onbinlerce liralık primler varsa, bana ne asgari ücretten?
Aslında Lig ve Kupa mücadelesi hız kazanırken bu işlerle uğraşmak hepimiz için çok yersiz ama, olayı temcit pilavı gibi ikide bir camianın önüne süren de maalesef Körüstan.
Eskişehir’deki uydurma penaltı yetişmiyormuş gibi, PFDK’dan yine ceza geldi. Son kararlarda da dikkatimi çekti. Bursa’daki son Eskişehir maçında taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle ekstradan 10 bin TL daha.
Bu da nerden çıktı anlayamadık, tribünde bağırma çağırma tamam da sahada olay olmadı ki?
İşte burada kulaktan kulağa aktarılan bir fısıltı var. Bu maçta soyunma odalarında dolaşan ve akreditasyon kartı bulunmayan biri varmış, bunu da TFF temsilcisi görmüş. Eğer bunun cezası, çaktırmadan saha olaylarına aktarılmışsa çok ayıp.
Bu olay doğruysa, 10 bin TL’yi Bursaspor değil, o ödesin.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.