Hava Durumu

Daha baştan belli değil miydi?

Yazının Giriş Tarihi: 15.03.2019 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.03.2019 08:08

Asansör gibi bir iniyor, bir çıkıyor ama istenilen katta bir türlü duramıyor.
Asıl sorun bu.
Süper Lig'de yabancı kuralında şimdi de 6+2+2 formülü üzerinde durulduğu ortaya çıktı. Daha doğrusu TFF tarafından piyasaya salındı. Belli ki iyice tartışılsın isteniyor.
Yeni planlanan kurala göre yabancı futbolcu sayısı 14'ten 10'a indiriliyor. Bunun 6'sı ilk 11'de,2'si kulübede, 2'si tribünde olacak.
Kulüpler ve futbolumuzdaki çöküş iyice hızlandıktan sonra yabancı sayısının tekrar gündeme gelmesi, doğrusu tam bir rezalet. Bunun böyle olacağı daha baştan belli değil miydi? Yabancıları tıka basa doldura doldura batmadı mı bu kulüpler?
Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un toplam borcunun 10 milyar liranın üzerine çıkmasının ana sebebi ne?
Yabancı furyası.
Gol yeme makinesi haline gelen kaleci Karius'a, Beşiktaş'ın yılda 5 milyon euro verdiği iddiası ortaya çıkmadı mı? Üstelik ödeme yapılmadığı için de Karius FIFA'ya gitmedi mi?
Fenerbahçe, forvet Slimani'yi 1 yıl için 6 milyon euroya mal etmedi mi? Burda da havasını bulamayan Slimani'nin Lig'de henüz 1 golü var galiba.
Bunları, "Yabancı azalırsa, yerlinin fiyatı artar verimi azalır. Parayı bulunca yatar, kendini geliştirmez ve Avrupa'ya da gitmez" diyenler için yazıyorum.
Zaten TFF ve TBB'nin borçları yapılandırma işi devreye girdiğinde, yerlinin fiyatının artması, bütçenin dışına çıkılması söz konusu olabilir mi? Altyapıya mecburi yönelme, yerli sayısını da otomatikman artıracak, Milli Takım da rahatlayacaktır.
Yeni 6+2+2 formülünde, sondaki 2 ise tam bir saçmalık.
Tribünde oturtulacak 2 yabancıya ne diye para verilsin ki? Bırakın başka ülkede otursun.
TFF'nin, yeni yabancı kuralı için 21 Mart'ta İstanbul'da Kulüpler Birliği ile toplantı yapacağı haberi de var ama, haziraranda kongre olduğuna göre bu da biraz zamansız gibi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.