Hava Durumu

Doğru yanlış birbirine karıştı

Yazının Giriş Tarihi: 12.05.2021 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.05.2021 08:04

Hepsi iç içe geçti. Futbolda hangisi doğru, hangisi yanlış kestirmek güçleşti.
34 transfer, 3 teknik adam, gidip gelen bir başkan, devamlı sürtüşen bir camia ile dikkat çeken Adana Demirspor sezonu şampiyon tamamlayıp Süper Lig'in yeni takımı oldu.
Geçen sezon play-off'a bile giremeyen ve iflas bayrağını çekerek olağanüstü kongreye giden, tahtası kapalı Giresunspor bu defa averaj ile şampiyonluğu kaptırdı ama o da ikin-ci olarak 44 yıl sonra Süper Lig'e yükseldi. Giresunspor Başkanı Hakan Karaahmet'in kongrede aday olduğu gün söylediklerini bir hatırlayalım:
"Takım büyük borç yükü altında. Durumlar vahim. Her geçen gün daha da kötüleşmeye devam ediyor. Büyük sevdamız Giresunspor için elimizi taşın altına koyuyoruz. Fede-rasyon veya başka yerden en ufak bir gelir yok. Tüm kaynaklar bitirilmiş. Geçen seneki yönetim, faktoring firmasından geliri çekip almış. Bunu herkes bilsin"
Tükenmişliğin ilanıydı bu.
Tamam da işler nerden nereye geldi. Onun için takım yönetmedeki doğru-yanlış olayını çözmek oldukça zorlaştı bu sezon 1.Lig'de. Ancak ders alınacak birçok konunun da varlığını da es geçmemek lazım.

"ŞAMPİYONLUKTAN DAHA DEĞERLİDİR"

Dikkat çeken bir başka takım da Samsunspor.
Bizim Ertuğrul Hoca averaj ile ilk 2'yi kaçırdı, ümidi play-off'a taşıdı.
TFF'nin suskun kaldığı son olaylar için bir kez daha konuşması da dikkat çekti: "Şampiyon ile aynı puandayız. Sadece bugün olarak Süper Lig'e çıkamadık. Çok şey konuşmak istiyorum ama bir taraftan da susmak zorunda olduğumu biliyorum. Özellikle son dönemde futbol adına yaşananları maalesef benim güzel ülkem kesinlikle hak etmiyor. Kirlenmiş futbol düzeninde temiz kalabilmek de aslında şampiyonluktan daha değerlidir."
Bu sözlere "Duymadım, görmedim" demek oluyor mu acaba ey TFF?
Samsunspor için saç baş yolduracak önemli bir detay daha var. Bunu da unutmamak lazım. Ligin ikinci yarısında Samsun'da Giresun ve Adana Demirspor'a yenildiler. Aslında bu iki maçta bir puan dahi alabilse-lerdi bugün onlar şampiyon kutlamaları yapacaklardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.