Hava Durumu

Eski günlerden eser kalmadı

Yazının Giriş Tarihi: 11.04.2021 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.04.2021 07:56

"Zor" kelimesi artık Bursaspor'da karargah kurdu.
Pek ortadan kalkacak gibi değil. Telaş mı, kabus mu ne dersen de şimdi kongre var sırada. Nasıl sonuçlanacak, yarar sağlayacak mı meçhul. Yeni bir Muzaffer Baştaymaz (1967) Levent Kızıl(2006), İbrahim Yazıcı(2010) çıkması çok zor. Bursa'nın nüfusu arttıkça yönetici sayısının azalması ne kadar ilginç değil mi?

1960-70-80'li yıllara bakıyorum çok güçlü başkanlar, çok güçlü yönetimler çarpışması var kongrelerde. Kazanan listeler bir sonraki dönemlerin garantisi adeta. Hemen hemen her yönetimden 2 veya 3 yeni başkan çıkıyor gelecek kongrelerde.
Aynen Vakıfköy gibi kongreler de yeni başkan ve yeni yönetim üretme yeri. Bursalı sanayiciler ve işadamları kendi maddi güçleri ile Bursaspor'a hizmet etme yarışındalar. Bu yarış ve istek de Bursaspor'u hep zirvede tuttu doğal olarak.
En çok başkan çıkaranlar arasında Mümin Gençoğlu var. 1975-78 yılları arasında Bursaspor'da başkanlık yapan rahmetli Gençoğlu'nun yönetiminden daha sonra Süleyman Kurtçu, Cavit Çağlar ve Kadir Şankaya bu görevi üstlendiler. 1978-81 döneminde Süleyman Kurtçu başkanlığında Süper Lig'de şampi-yonluk mücadelesi yaptı Bursaspor. Sonunda Trabzon şampiyon, Yeşil Beyazlılar dördüncü oldu. Trabzon ile Bursaspor'un galibiyet sayıları aynıydı o sezon.
1986'da Cavit Çağlar'ın başkanlık döneminde ise Türkiye Kupası geldi Bursa'ya.
Bursaspor'da son dönemler tam bir sıkıntı. Bırakın yönetimlerin yeni başkanlar üretmesini, güçlü bir başkan adayı bulabilmek bile mesele haline geldi. Dolayısı ile sorunlar üst üste yığıldı, yığıldı ve artık altından kalkılamaz bir hal aldı.
Eski ve yeni dönemlerin mukayesesinde 'Güçlü başkan güçlü yönetim' faktörünün ne kadar önemli olduğu ortada. Ancak çok ağırlaşan mevcut şartlarda dengenin nasıl kurulacağı ise meçhul.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.