Hava Durumu

Eskişehir ve Elvir Baliç

Yazının Giriş Tarihi: 11.10.2014 07:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.10.2014 07:45
Daha ligin başlarındayız ama, Eskişehir kilit maçı.        Galibiyet yol açar, yenilgi kilitler.
Bu nedenle Bursaspor’un artık sahasında galibiyet ile tanışıp, sıkıntıya girme riskinden uzaklaşması gereken bir maç.
Bizim içerde yenildiğimiz Galatasaray ve Beşiktaş’tan onların İstanbul’da puan alması bir ölçü değil. Çünkü Eskişehir maçlarının ayrı bir havası var. Geçen sezon, Bursaspor kendisi için sıkıntılı bir dönemde Eskişehir’e lig ve Kupa’da 3 gün içinde 7 gol birden atması, bunun en güzel örneklerinden biri.
Savunma ve pas olayını ön planda tutan Eskişehir’in kanatlardan çökertilmesi de Bursaspor’un en önemli kozu olacaktır.Ancak burada “Hakemle değil, pozisyonla uğraş” uyarısını araya katmakta yarar var. 
Neticede, bundan sonraki Balıkesir(D), Sivas ve Erciyes(D) maçlarına daha rahat çıkabilmek için Eskişehir’i yenmekten başka çare yok. 

BALİÇ HALA LİSTE BAŞI

Geçen gün “Kulübüne en çok para kazandıran futbolcular” listesi yapılmış ve bizim Baliç hâlâ zirvede.
Bursaspor’dan Fenerbahçe’ye 9 milyon dolara, Fenerbahçe’den Real Madrid’e 19 milyon dolara giden Baliç’i unutmak mümkün mü?
Ceza sahasına yaklaştığında değil, rakip yarı sahaya girdiğinde bile o müthiş sol ayağı ile ne zaman vuracağı belli olmayan Baliç’in verdiği futbol keyfini (Batalla ile birlikte) mumla arıyoruz.
1995 Haziranı’nda Bursaspor ile mukavele imzaladığında, düşük maliyet nedeni ile, “Sarajevo kulübünden 1 kasa portakal karşılığı alındı” espirileri süslemişti bu transferi. O dönemin Başkanları Murat Gülez ve Hüseyin Silahçı ile birlikte rahmetli Biyediç’in de katkıları büyüktü.
Bosna Hersek’teki savaş nedeni ile Baliç’in yolu Bursaspor ile kesişmişti.
Hem futbol, hem de goller ve para olarak çok şeyler kazandırdıktan sonra gitti Fenerbahçe’ye. Real Madrid’deki sakatlığı büyük talihsizlikti ve tekrar Türkiye’ye döndü. 2008’de İstanbulspor’da futbolu bıraktı.
Son liste nedeni ile onu bir kez daha hatırlama fırsatı bulduk.
Baliç’in gerçekten gönlümüzde ayrı bir yeri var. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.