Hava Durumu

Gelen olmasın ama giden de olmasın

Yazının Giriş Tarihi: 17.12.2020 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.12.2020 08:15

Samsun başkanını bile çileden çıkaran kupada Göztepe'yi de saf dışı bırakan bu harika gençler belli ki daha çok can yakacak.
"Lig, kupa fark etmez, Vakıfköy affetmez" slogan oldu artık. Mecburiyetten gelişen ancak işin de doğrusu olan bu yolda devre arasına geldik bile. Şimdi öyle tahmin ediyorum ki "Tahta açılsın" diyenlerin çoğu gerçekleri görünce bu fikrinden vazgeçmiştir. Ara transferde de fazla ses çıkarmayacaklardır.
Adana Demirspor'un geldiği nokta zaten ortada.
Bizim gençlerin tecrübe kazandıkça çok daha iyi olacakları ve play-off'u zorlayacakları, hatta kalabilecekleri de ortada. Rakip, Ali Akman'a tedbir alırken Batuhan'ın aradan fırlaması, arkada Ataberk'in kalede devleşmesi Bursaspor'u tedbir alınması güç bir takıma getirdi. Şimdi bunu sezon boyu devam ettirmek önemli.
Devre arası "Gelen olmasın" ile birlikte "Giden de olmasın" demek şart. Bu takımı bozmadan şansımızı denemekte yarar var. Mutlu son olursa gençler de tarih yazar "Efsane gençler" olarak Türk futbol tarihine geçerler. O zaman çok daha değer kazanırlar.

ATAN DA YİYEN DE ARTIK YOK

Bursaspor'a Avrupa kapılarını açan tarihi golü atan İsmail Emil'i kaybettik geçen hafta. O da Tirilye'den çıkan bir gençti 1970'lerde.
1974 yılında İstanbul İnönü Stadı'nda son dakikalarda Beşiktaş'a attığı golle Bursaspor'u ilk defa Avrupa vitrinine oturtan isim olmuştu. Bu golü yiyen ünlü kaleci Sabri Dino ise 1990'da tekstilde iflas edince Boğaz köprüsünden atlayıp intihar etmişti.
Yani tarihi golü atan da yiyen de yok artık.
69 yaşında vefat eden küçük İsmail, özel hatayında da çok sevilen mütevazı, iyilik seven ve insan canlısı bir isimdi. Futbolu bıraktıktan sonra Tirilye'de kurduğu modern zeytinyağı tesisleriyle Türkiye'nin takdirini kazandı. Hem golü hem de işi ile herkese örnek oldu. Öldüğü güne kadar da çalıştı.
Onu unutmak mümkün değil. Bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.