Hava Durumu

Güzelırmak'ı unutmak mümkün mü?

Yazının Giriş Tarihi: 14.10.2020 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.10.2020 08:12

Spor camiasından iki efsane isim daha kaybettik.Göztepeli futbolcu ve teknik direktör Nevzat Güzelırmak (78) ve eski Milliyet Gazetesi'nin dünyaca ünlü foto muhabiri Hüseyin Kırcalı da (79) göçüp gitti bu dünyadan. Önemli izler bırakarak.
Göztepe'nin efsanesi Nevzat Güzelırmak teknik direktör olarak çalıştığı dönemlerde Bursa'ya da gelmişti. 1987-88'de Bursaspor'da aynı anda hem 1. Lig hem de Süper Lig'de görev yaparak ilginç bir kariyer rekoru kırmıştı Nevzat hoca. Küme düşen Bursaspor, Aydınspor maçı ile 1. Lig'e başlamış ancak mahkeme kararı ile tekrar Süper Lig'e dönmüş ve yoluna burada devam etmişti.
Nevzat Güzelırmak yönetimindeki Bursaspor hem 1. Lig hem de Süper Lig'de fırtına gibi esmiş ve 5. olarak o dönemlerin en iyi derecelerinden birini elde etmişti. Nejat Biyediç de 17 golle yıldızlaşmıştı o sezon. Bursaspor'a ayrı bir hava veren Nevzat Hoca daha sonra 93-94 sezonunda da tekrar görev yaptı Bursaspor'da ve bunlar çok önemli anlar olarak geride kaldı.
Onun için Nevzat Hoca'yı her zaman minnetle anmak görevimiz.
Hüseyin Kırcalı da Türk basınına ve spor gazeteciliğine ayrı bir hava getiren foto muhabiriydi. 1960-70-80'li yıllarda onun çektiği fotoğraflar ayrı bir hava yaratmıştı sayfalarda.
Bir maçın veya yarışmanın nasıl geçtiğini öğrenmek için önce Milliyet alınır sonra da arka sayfada Kırcalı'nın fotoğraflarına bakılarak "demek kazanan böyle atmış golü" denilirdi.
Onunla yıllarca yurt içi ve yurt dışı maçlarda beraber görev yaptık kale arkasında. Herkesten farklı bir yerde oturur "fotoğraf da farklı olsun" derdi.
1963'te Urfa'dan 3. mevkii trenle İstanbul'a 2 günde geldiğini ve iyi bir fotoğrafçı olmak için gece gündüz çalıştığını söylerdi hep. Bu azmi onu bugünkü teknolojiye göre çok geride olan makinelere rağmen dünya çağında bir isim yapmıştı.
O dönemlerde çekilen fotoğraflar yurtdışı ve yurtiçi deplasmanlarından uçak veya özel minibüs ile gazeteye gönderilirdi. Filmler orada yıkanır, karta basılır ve sayfaya konurdu. Bizler de ne çektiğimizi ancak ertesi gün sayfada görürdük.
Bugün ise teknoloji çok ilerledi. Fotoğraf makineleri arka arkaya çekim ile hiçbir pozisyonu kaçırmıyor. Çekilen fotoğrafı anında gösteriyor ve beğendiğimiz kareyi anında gazetedeki sayfaya atabiliyorsunuz.
Onun için bugünkü foto muhabirlerİ çok şanslı.Vefat eden Güzelırmak ve Kırcalı'ya Allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı dileriz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.