Hava Durumu

Hangi yüzle restleşmeye giriyorlar?

Yazının Giriş Tarihi: 17.07.2021 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.07.2021 08:11

Sadece 4 kulüp 1.7 milyar lira olan borcunu, 5 senede 7.3 milyar liraya çıkarmış hala hangi yüzle TFF ile restleşmeye giriyorlar hayret ediyorum.

TFF ara sıra çok iyi çıkışlar yapıp batık durumdaki kulüpleri disiplin altına almaya çalışıyor ama bir türlü aldığı kararların arkasında da duramıyor. Bu defaki TFF-Kulüpler Birliği sürtüşmesi ve restleşmesinin sonunda da olacağı bu herhalde.

TFF'nin son verileri gerçekten içler acısı;

Süper Lig'de 10 yıl önce yabancı futbolcu sayısı 150 iken, geçen sezon 356 olmuş. Buna karşılık yerli oyuncu oranı %75'ten %59'a düşmüş. Yerli oyuncunun yerine gelen yabancılar ise 30 yaş üstünde ve yüksek maliyetli. Sadece 2020-2021 sezonunda 356 yabancıya 268 milyon Euro ödemesi gerçekleştirilmiş. FIFA nezdinde açılan ihtilaf dosyaları ise son senelerde 18 milyon Euro'dan 50 milyon Euro'ya ulaşmış.

Bu kadar kötü bir tablo karşısında UEFA'nın da desteklediği yabancı oyuncu sayısında sınırlamaya gidilmesi gayet doğal ve en akılcı yol değil midir?

"Yabancı kısıtlaması ile Türk futbolcunun fiyatı artıyor. Kulüplerin mali dengeleri bozuluyor" diye ortalığı ayağa kaldıranlara soruyorum;

"Falcao'ya yattığı yerden 25 milyon Euro verince dengeler nereye oturuyor acaba?", "Sadece para ver borcu ertele"yi düşünen kulüpler neden bu ana konulara karşı suskun kalıyor?

4 kulübün borcu, yayıncı kuruluşun son ödemeleri yapamamasından dolayı 1.7 milyardan 7.3 milyar liraya çıkmadı herhalde?

5 sene, 4 sene, 3 sene önceki paralar ne oldu?

Kulüpler neden battı?

Altyapıya neden önem verilmiyor?

Türkiye'de bir Profesyonel Futbolcular Derneği var. Bu derneğin "Türk futbolcusunun fiyatı artıyor" sözlerine verecek bir cevabı yok mu? Merak edi-yorum, onlar da mı dillerini yuttu acaba?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.