Hava Durumu

'Hatırlatma dozu'

Yazının Giriş Tarihi: 07.11.2021 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.11.2021 07:46

Düşe kalka geçen senelerden sonra bugün bir kez daha puan mücadelesine çıkıyoruz komşu Kocaeli ile.

Günün tabiri, 'hatırlatma dozu' yapmakta yarar var maç öncesi.

Bursaspor ve Kocaelispor Süper Lig'de ilk düşüşlerini ve ardından ilginç ilk çıkışlarını beraber yaşamışlardı. Böyle bir ortak özellikleri var her iki takımın da. Süper Lig'de 1986-87 sezonunda Bursaspor ve Kocaelispor küme düştü. Her iki takımın da ilk düşüşleriydi bu.

87-88 sezonuna 1. Lig'de başladı komşular. Ancak bir önceki sezonda Zonguldak-Bolu maçında şike yapıldığı gerekçesi ile mahkemeye başvuran Bursaspor ve Kocaelispor davayı kazanınca ligler iptal edildi ve her ikisi de tekrar Süper Lig'e döndü. Dönemin Başbakanı Turgut Özal, "Hukuka saygılıyım" diyerek talimat bile vermişti bu ilginç olay için. Kocaelispor Süper Lig'de ilk olarak 1980-81 sezonunda yer aldı. Buradaki ilk maçlarda ise Kocaeli'de ev sahibi 2-1, Bursa'daki ilk maçı da Yeşil Beyazlılar 2-0 kazandı.

Daha sonra büyük şanssızlıklar yaşayan Kocaelispor Amatör Lig'e kadar düştü. Bugün tekrar karşı karşıyayız komşu ile. Aynen daha öncekiler gibi, büyük çekişme içinde geçmeye namzet bir maç. Çünkü Kocaelispor da bu sezonun iyileri arasında. Hem de tehlikeli bir takım özelliği kazanmış durumda. Buna rağmen çok iyi bir çıkış yakalayan Bursaspor'un zor da olsa üçer puana devam etme ihtimali daha fazla.

KULÜPLER HEP İSTİYOR AMA

Süper Lig'de Kulüpler Birliği şimdi de seneye uygulanacak 7+4 yabancı sınırı kuralının rafa kaldırılmasını istiyor.

Daha önce de futbol kulüplerinin yapılandırılmış olduğu vergilerin ötelenmesini istediler.

MHK başkanlarının kellelerini istediler.

Bol bol taze para istediler.
Hep istiyorlar, hep istiyorlar. Nasıl olsa geri ödemeye niyetleri yok. Yabancılara giden korkunç paralara dur demeyi düşünmüyorlar bile. Borçlar büyüdükçe UEFA ülke puanındaki değerimiz küçülüyor. Türkiye'nin Şampiyonlar Ligi'ne direkt takım gönderme şansını kaybetmesine üzülmüyorlar bile. Yeni yapılanma için hiçbir planlama düşünceleri yok.

Bildikleri iki şey var: 'ver para' ve 'ertele gitsin'

Devlet de bu bozuk düzene el atmıyor bir türlü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.