Hava Durumu

İbrahim Yazıcı’nın Sağlam sözleri

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2015 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2015 08:01
Sanki merhum Başkan İbrahim Yazıcı’nın ahı tutuyor.
Ölümünden 3 gün önce beni arayarak yaptığı konuşmayı hiç unutmuyorum:
“Bu Ertuğrul’a çok gaz verme. O artık gözümden düştü. Yazık, çok yazık”
Benim cevabım da, “İyi de Başkan. Aranız çok iyi idi. Birlikte büyük bir başarı yakaladınız. Soruşturma sürecinde de hep yanındaydı. Birdenbire böyle bir duruma gelmek neden?” olmuştu.
Geçen sene Ertuğrul Sağlam’a bunları hatırlattım ve kırgınlığın sebebini bir de onun ağzından öğrenmek istedim. Aldığım cevap ise, “Bir ara oturur, derinlemesine konuşuruz” şeklindeydi.
Ancak bugüne kadar da o konuşma gerçekleşmedi.
Şimdi bakıyorum da, Ertuğrul Sağlam’ın Bursaspor’daki şampiyonluktan sonra işleri hep ters gitmeye başladı.
Oynanan futbol ve sıralamadaki yerleri sürekli düşüşe girdi. Bu durum ise Eskişehir’de dip yaptı. Bursaspor’da bu sezon yaşananlar da ortada.
Sağlam’ın şampiyonluktan sonraki süreçte, gerek teknik gerekse sosyal anlamda kendini yenileyememesinin (Bilhassa yabancı dil) sıkıntılarıydı bunlar.
Hele sezon başında “Bursaspor’a tekrar geleyim de nasıl olursa olsun” havasına girmesi de onun dağılma noktasına geldiğinin bir göstergesiydi. Hiç aramadığı insanları arayıp şirin gözükme yolunu seçti. Mustafa Denizli olayını bile bile araya girdi. Şampiyonluk posterine girmesini istemediği eski yöneticiler arasında bulunan Recep Bölükbaşı’nın büyük hatalarını görmesine rağmen sesini çıkarmadı. Dağılan takıma bile bile geldi. Durup dururken alınan ve gönderilen Sedat Berisha olayında geri planda kaldı. Bu kadar taviz ve prensiplerinden vazgeçme, ona gayet doğal olarak başarı yollarında tıkanma yarattı.
Yani hayır getirmedi.
Çünkü Sağlam, artık eski Sağlam değildi.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.