Hava Durumu

İçeride yenilmeyen ile dışarıda kazanamayan

Yazının Giriş Tarihi: 28.09.2019 09:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.09.2019 09:11

Rüzgarın savurup attığı 2 takım, Bursaspor ve Erzurumspor.
Daha dün Erzurum'da Süper Lig'deydiler, bugün de Bursa'da 1.Lig'deler.
Kader.
Artık 1.Lig seyir defteri geçerli. Buna göre bakarsak, iç sahada kaybetmeyen Bursaspor ile dışarda kazanamayan Erzurumspor'un maçı diyeceğiz bugüne.
Durum böyle olunca Timsah favori gibi görünüyor ama, devamlı sıkıntı yaratan "Geriden pasla çıkma" düşüncesi bir zaaf halini almaya başladı. Burada yapılan hatalarla rakibe sık sık gol pozisyonu verildiği gerçeğini de kabul etmesi lazım teknik heyetin.
Bugünkü maçın kilit noktası da bu.
Bunun dışında, Adana yenilgisine rağmen yine de büyük bir taraftar desteği ile Bursaspor'un sahasında kazanma özelliğini devam ettireceğine inanıyoruz.

AKIL ALACAK GİBİ DEĞİL

Birbirleri ile boğuştular, boğuştular şimdi sıra sahaya geldi.
Derbide 390.randevu.
Karşılıklı; "Sicili bozuk", "Cevap vermeye değmez", "İnsanı hayvandan ayıran şey edeptir" diye bağırırken kimin üstünlük kurduğu belli olmadı ama derbide bugüne kadar Fenerbahçe 146, Galatasaray ise 123 kez galip gelmiş. En azından bu belli.
2 tarafın da maç öncesi yarattığı olumsuz havanın Türk Telekom Stadı tribünlerine de yansımamasını diliyoruz ancak sahadaki esas mücadelenin tadı tuzu olacağından da pek ümidimiz yok.
Neyse, ben esas PFDK'ya gelmek istiyorum. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a, sportmenliğe aykırı açıklamaları gerekçesiyle 30 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.
İyi güzel!
Aynı kurul, medyaya açıklamaları nedeniyle sevki gerçekleşen Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'e ceza tayinine yer olmadığı gerekçesi ile yaptırım uygulamadı.
Peki bu nasıl iş?
Biri sicili bozuk diyor ceza yiyor, diğeri hayvandan mayvandan bahsediyor ceza yok. Akıl alacak gibi değil.Sicil demek sportmenliğe aykırı da, hayvanı karıştırmak sportmenlik dahili mi?
Neyse ki, Tahkim Kurulu Ali Koç'un 30 günlük hak mahrumiyeti cezasını kaldırdı da iş dengelendi. Aslında yine dengelenmedi ama hiç olmazsa bir rezalet önlendi.
"Hakemler kötü,VAR çalışmıyor" deniyor ama sanki TFF her yönü ile doğru dürüst çalışıyor mu?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.