Hava Durumu

İlk 5’e, 6 adaylı bir ikinci yarı

Yazının Giriş Tarihi: 28.01.2014 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.01.2014 08:06

İlk 5, yani Avrupa için Lig’de 6 adaylı bir ikinci yarı geçeceği artık şekillendi gibi.
İlk yarıda pek beklediğini bulamayan Bursaspor’un da üstündeki takımların puan kayıpları nedeni ile bu 6 aday arasına girmesi de an meselesi.
Fenerbahçe bu sezon da Avrupa’ya gidemeyeceğine göre,  ilk 5 için Galatasaray,Sivasspor,Kasımpaşa, Beşiktaş ve Trabzonspor ile birlikte Bursaspor için de önemli bir yol açıldı. Kadrosundaki dalgalanmalar ve maddi sıkıntı içinde olan Eskişehirspor’un ise bu 6 aday arasına girme şansı artık çok zor. Ayrıca  Eskişehir’de yönetim ve Sağlam’a karşı kıpırdanmalar başlaması da kırmızı-siyahlılar için büyük dezavantaj.
Bozulmayan bir kadro ile hem Lig hem de Kupa’yı götürme şansı yakalayan, bir nevi istikrar kuran Daum’un ikinci yarıda Avrupa şansını yakalama adına daha dikkatli olacağını da göz önünde bulundurursak Bursaspor için tekrar önemli günlerin başladığını söyleyebiliriz.
Lig’deki ilk 5 gibi, Kupa’da en azından finalist olmaya da aday Bursaspor.
Statüye göre bu sezon da Kupa şampiyonu olan takım Şampiyonlar Ligi’ne de giderse, finalist ikinci takım UEFA Avrupa Ligi’ne iştirak edecek. Yani yeni yıl ile birlikte şartların, Bursaspor’a yeni yollar ve imkanlar açtığı ortadadır. Tecrübeli olması gereken bir kulübün bu yollarda artık yeni hatalar yapmaması gerekir.
YETİŞMEDİ AMA
Timsah Arena’nın Lig’in ikinci yarısına yetişmesinin mümkün olmadığını daha önce yazmıştım.
Bugünkü durumu ile  gelecek sezona yetişmesi de çok zor.  Ancak ben yine zaman işaretinden ziyade, “Geç olsun, temiz olsun”dan yanayım.  Taraftar da Atatürk Stadı’ndan memnun olduğuna göre Timsah Arena inşaatı sindire sindire devam edebilir.
Yeni stadın en görkemli ve en önemli yeri olan 8 bin tonluk çatıyı oturtmak kolay değil. Aceleye ve iddialı olmaya gerek yok.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.