Hava Durumu

İnşallah geminin akıbeti gibi olmaz

Yazının Giriş Tarihi: 10.01.2014 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.01.2014 08:05

Titanic Hotel’deki söylemler, inşallah geminin akıbeti gibi olmaz.
Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig’de görev yapan teknik adamlar ile Antalya’daki bu otelde bir toplantı yaptı ve oldukça dikkat çekici şeyler söyledi:
“Daha     fazla bir arada olmamız lazım.Bize değişiklik yetmez,     devrim lazım. Tedavi hem de radikal bir şekilde gerekiyor. Artık eylem zamanıdır”
Terim’in Türk futbolu adına bu girişimi gerçekten hem önemli hem de gerekli.
“Gerekli” diyoruz ama, işin de sonunu getirmek daha önemli. Çünkü Türkiye’de her şey çok iyi başlar, çok iyi konuşulur ama sonu bir türlü, başlangıç gibi olmaz.
Türk futbolundaki sıkıntılar artık “Diz boyu”nu değil, yüzdeki burunu geçti. Açıkçası boğulmak üzerereyiz.
Futbolculara verilen çok yüksek ve gereksiz paralar artık kulüpleri batma noktasına getirmiştir. Bu kadar büyük paralara ve bol yabancılara rağmen, sahadaki futbol çok gerilerde kalmakta ve kimseyi memnun etmemektedir.
Dünyada küresel ısınma artarken, Türkiye’de futboldan soğuma başlamıştır. TFF’nin, Fatih Terim’in, teknik direktörlerin önce bunun üzerinde durması gerekir.
Bırakalım TV’dekileri ve kendimizden canlı bir örnek verelim.
Bursa’ya gelen Gomel ve Voyvodina gibi zayıf takımların bile bir oyun anlayışı, oyun disiplini ve düzeni olduğunu gördük. Üst düzey futbolcuları olmamasına rağmen, bu disiplin içinde sürdürmeye çalıştılar 90 dakikayı.
Türkiye’de ise çılgın paralara rağmen, belli bir oyun disiplini ve düzeni görmek mümkün mü? Hala, rakip sahada iken ne yapacağını bilmeyen ve çareyi 60m’den  kalecisine geri pası yapmakta bulanlar ülkesi değil miyiz?
Bence,”Yabancı sayısı öyle olsun, böyle olsun”dan ziyade “Türkiye’de belli bir oyun düzeni ve disiplini olsun” önemli.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.