Hava Durumu

İskoçya gibi olursa Timsah da çıkar!

Yazının Giriş Tarihi: 19.04.2020 08:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.04.2020 08:55

Trabzonspor teknik direktörü Hüseyin Çimşir'den en geçerli yaklaşım geldi:

'TOP PATLADI'

ABD'de bir yetkili, 'Spor müsabakaları ancak 2021'de başlayabilir' dedi. Daha bir çok açıklamalar var ama görünen o ki koronavirüs işi buralara kadar getirecek.

Maçların tekrar başlamasından ümidini kesen Belçika'dan sonra İskoçya da ligleri aynen tescil etti. Premier Lig harici Championship, League One ve League Two takımları arasında oylama yapıldı ve %81 ile sezonun iptali kararı çıktı. Championship'te Dundee United, diğerlerinde ise Raith Rovers ve Cove Rangers şampiyon ilan edildi. Dundee United Premier Lig'de yer alacak önümüzdeki sezon.

Tabii Dundee deyince 1970'li yılları hatırlamadan olmaz.

1974'te Atatürk Stadı'nda Vahit'in o muhteşem golüyle Dundee United'ı 1-0 yenerek Avrupa Kupa Galipleri'nde çeyrek finale yükselişimiz (Şampiyonlar Ligi haricinde) Bursaspor tarihinin en önemli olayıdır. O golde, o fotoğrafta göğsüne ilk Ay-Yıldız takan 1974 kadrosu da tarihe geçmiştir.

Burada ilginç bir durum daha var.

Bursaspor'un Avrupa'da karşılaştığı ilk İskoç takımları da küme düşme kaderini paylaştı. Glasgow Rangers ve Dundee United da tattı bu acıyı. Şimdi son karara göre Dundee United geri dönecek.

Darısı Bursaspor'un başına.

Türkiye'de aynı uygulama yapılırsa Bursaspor da Süper Lig'e yükselebilir.

Ligler aynen tescil edilirse 3. sırada bulunan Bursaspor da yükselebilir. Çünkü 1. Lig'den play-off ile birlikte 3 takım Süper Lig'e çıkmaktadır.

Play-off oynanmazsa 3. takımın çıkması en mantıklı yol olur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.