Hava Durumu

İyi ki tahta açılmamış

Yazının Giriş Tarihi: 11.11.2020 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.11.2020 08:21

Bursaspor'da "İyi ki tahta açılmamış" dedirten bir tablo çıktı ortaya.

Yerli ve pırıl pırıl gençler bir anda Türkiye gündemine oturuverdi.

Burada altyapı hocalarını ve Mustafa Er'i kutlamak lazım. Kelle koltukta girdiler bu işe. Destekçileri az kötümserler ise çoğunluktaydı.

Ancak bu aritmetik tersine döndü bugün. Şimdi çoğunluk "Helal olsun gençlere" diyor. Futboldan gollerden keyif alıyor. Yensek de yenilsek de bu havayı sürdürmemiz önemli. Camia kararlı olduğunu göstermeli. Gençler oynadıkça, tecrübe kazandıkça ortaya daha olumlu işlerin çıkacağı da bir futbol gerçeği.

Ali Akman ve Burak Kapacak başta olmak üzere gençler yükselişte tamam da sezon başı tahta açılsaydı bu gençler bugünkü fırsatları yakalayabilecek miydi? Yeni Selçuklar ve yeni Seleznyov'ların arkasında kalmayacaklar mıydı?

Tahta açılmadı diye ortalığı ayağa kaldıranlar son 2 senede yaşadıklarımız ile biraz daha tecrübe kazanmışlardır herhalde. Ayrıca bu yeni borçlardan, yeni dosyalardan kurtulma fırsatı yakaladığımızı da tekrar hatırlamamız lazım. Zorunlu da olsa Bursaspor bu defa iyi yolda.

HAKEM TARTIŞMAK FUTBOLUMUZA NE VERİR?

Hakemlerle uğraşmak da futbolumuzdaki ana dertlerden biri.

Milyonlarca Euro alanların ve verenlerin yaptıkları hataları göz ardı etmek için en kolay paravan oldu hakemler. Bilhassa maç sonu TV programlarına bakın, hepsinde saatlerce "Ofsayt mı?, penaltı mı?, faul var mı?" tartışılıyor artık. "Ele değdi, değmedi "yi daha iyi görmek için 16 yerine 26 kamera istiyor yorumcular. 3 saatlik programın 3'te 2'si "ileri al, geri al" ile geçiyor. Amaç illa ki bir hakem hatası yakalamak. Günah keçisi hep onlar ilan ediliyor. Futbolcuların yaptığı rezalet hataları, emek sömürüsünü, sahada yatanları hiç tartışan yok. Bunların "ileri al, geri al"ı hiç olmuyor. Yattığı yerde 15-20 milyon Euro götürenlere "bir daha maç verilmesin" diyen yok.

Spor programlarındaki yorumcuların da çoğu futbolcu. Hakemleri ateşe atmayı da aynen sahadakiler gibi iyi beceriyorlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.