Hava Durumu

Katar yolunda tek güvence seyirci

Yazının Giriş Tarihi: 08.10.2021 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.10.2021 08:17

Milli takım da Bursaspor gibi "Yeniden başlama" devrelerine girdi. Dünya Kupası yolunda Norveç ile çok önemli bir maça çıkıyoruz.

Kazanırsak grup ikinciliği çantada. "Dere geçerken" olayı gibi teknik direktör değişikliği ters gelebilir ama Şenol Güneş ile son maçlarda havanın kaçtığı da bir başka gerçek. Bu jenerasyonu daha ileriye taşıyabilmesinin mümkün olmadığı, ayakların artık geriye gittiği gün gibi ortadaydı.

Takımda rekabet kalmamıştı, acı çektirmeye başlamışlardı. Tazelenme zamanı gelmişti.

Alman Kuntz'un kısa zamanda yapabilecek bir şeyi yok. Sadece iyi bir kadro ve motivasyona ihtiyacı var millilerin.

Tek yol bu.

Norveç'te kadro çok eksik. Bu bir avantaj gibi görülebilir fakat sistem uyumu ve kolektif tarzları dengelemeyi çabuk getiriyor. Onun için Haaland ve Sörloth gibi önemli isimlerin olmayışına pek sevinmemek lazım.

Tek güvence ise Kadıköy.

Coşkulu seyirci desteği mutlaka takımdaki uyuşukluğu ortadan kaldıracak, biraz daha gayretli bir ekip ortaya çıkaracaktır. "Bugün dönüm günü" diyoruz ama günlük başarılar ve rastlantısal skorlara dönüş günü de diyebiliriz buna. Katar bileti getirir mi, getirmez mi maç saatini bekleyip göreceğiz.

Ortada bir gerçek daha var;

Bugün de başarısızlık tekrarlanırsa bu Alman Kuntz'a değil, Hamit Altıntop ve TFF'ye yazar. Tartışmalar daha da büyür ve istifa sırası TFF'ye gelir.

Neyse ki TFF'nin istifasında tazminat maddesi yok da paralar bu defa kasada kalır. Günlük başarı primleri ve üst üste gelen tazminatlardan artık ne kadar geride kaldı bilemeyiz ama, hiç olmazsa o da kâr. Bu kısır futbolumuza günlük tabldot yemek çıkarır herhalde.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.