Hava Durumu

Kol kola girdiler 2022'ye

Yazının Giriş Tarihi: 02.01.2022 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.01.2022 08:29

Timsah Arena ve Kulüpler Yasası'nın temelleri 2011 yılında atıldı ve kaderleri de aynı oldu.

İkisi de aynı şarkıyla, kol kola girdiler 2022'ye.

"Bitti bitecek, çıktı çıkacak"

"Nice yıllara" demek gelmiyor içimizden ama gidişat da pek iç açıcı değil. İşin sonu gelmiyor bir türlü. 2011'de başlayan hazırlıkları 2012'de dönemin spor bakanı Suat Kılıç tarafından masaya konan Kulüpler Yasası için "Bazı başkan ve yöneticilerin işine gelmeyecek" denmişti.

Bakan Kılıç'tan sonra Akif Çağatay, Osman Aşkınbak ve Mehmet Kasapoğlu geldi aynı koltuğa ama Kulüpler Yasası bir türlü gelemedi meclise. Aradan geçen yıllardan sonra kulüpler battıkça battı. Sadece 4 kulübün borcu 26 milyar lirayı buldu.

"Geri sayım başladı, sona gelindi, yasayı çıkaracağız, meclise geliyor" derken devasa borçlar sorununa neşter vurma imkanı bulunamadı. Sorumluluklarını yerine getirmeyen kulüp başkanlarına para ve hapis cezası gibi bir dizi yaptırım tozlu raflardaki dosyalarda kaldı. Sorumsuzca harcamalar devam etti hep. Planlı programlı bir çalışmaya başlamak kimsenin işine gelmiyor nedense.

GEÇEN YILIN ÇOK GERİSİNDE

1. Lig'de ilk yarı bitti ve Bursaspor geçen yılın çok gerisinde kaldı.

Timsah geçen sezon 27 puan ile 9. kapamıştı ilk yarıyı. Bu sezon tahtayı açan, parayı bulan, transfer yaparak en pahalı kadroyu kuran Bursaspor, 19 puan ile 17. sırada ve düşme hattında.

Geçen sezon "İşte Vakıfköy" pankartlarını astıran bir futbol vardı sahada. Şimdi ise para her şeyi bozdu.

"Tahta hâlâ açılmadı, ne zaman açılacak?" diye bastıranlar acaba şimdi planlı programlı çalışma gereğini hiç düşünme ihtiyacı duymuyorlar mı?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.