Hava Durumu

Milliler ve Ronaldinho

Yazının Giriş Tarihi: 31.03.2015 06:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.03.2015 06:19
Fatih Terim’in oturmuş bir düzen yerine meşhur, “Kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş” taktiği ile sadece günü kurtarma macerasından bir bölüm daha izledik.
Tabii Hollanda’nın da yardımı ile.
Ben Milli Maç’tan ziyade Amsterdam Arena’da ortaya çıkan bir duruma dikkat çekmek istiyorum.
Süper Lig’de toptan ve rakipten çok hakemlerle oynayan, onlarla resmen boğuşan futbolcularımızdan eser var mıydı Hollanda maçında? Hepsi kendini oyuna ve Fatih Terim’in verdiği taktiğe odakladı ve kimse hakemle uğraşmadı. Daha doğrusu uğraşamadı.
Peki, bu futbolcular Türkiye’de hakemle boğuşmayı neden 2.bir meslek haline getirdi?  Neden bu ayrıcılık? Ne istiyorlar Türk hakemlerinden? Neden herkes onlarla uğraşıyor? 2-3 milyon euro alanlardan hesap soran yok, maçın tüm kaderini hakeme bağlamak isteyenler çok.
Böyle bir futbol düzeni ve topu göz göre göre taca atmak var mı? Bu futbolcular içerde de ne zaman hizaya sokulacak? Bizleri göz göre göre kandırmaya daha ne kadar devam edecekler?
RONALDİNHO FİYASKOSU
Bursaspor’daki değil, Meksika’daki fiyasko bu.
Ronaldinho gazının kokusu Bursa’da hâlâ devam ederken Meksika’da biber gazı gibi gözleri ve genizleri yakan bir patlama bu. Meksika 1.lig takımlarından Queretaro’nun taraftarları ve basını “Yaktın bizi Ronaldinho” diye feryat edip duruyor ve onu acımasızca eleştiriyor. Çünkü eski Ronaldinho’dan eser kalmamış. Daha önce de yazdığım gibi tam jübilelik bir halde.
Meksika’da 1 milyon dolara oynayan Ronaldinho, Bursa’ya gelse hem bol acılı hem de bol aracılı olacağından fiyatı 3 milyon euroya çıkacak. En az da 3 senelik olacağından ortaya çıkacak yıkımı  bir düşünün.
Ne güzel, Taiwo ile yan sahada kardeş kardeş oynarlar ve Bursaspor da bu defa benzinliği satıp onları besler.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.