Hava Durumu

O karikatüre takipsizlik kararı

Yazının Giriş Tarihi: 15.06.2015 07:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.06.2015 07:14
Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırı olayındaki esrar perdesi hala aralanmadı ama, karikatürüne yapılan suç duyurusundan da bir şey çıkmadı.
Bilindiği gibi Fenerbahçe kafilesi 4 Nisan'daki Rize maçından dönerken Trabzon'da silahlı saldırıya uğramış ve bunu Le Man dergisi 8 Nisan'da kapağına taşırken, gerek yurtiçinde ve gerekse yurtdışında büyük yankı uyandırmıştı.

Trabzonlular arasında tepki ile karşılanan karikatür için de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçesi verilirken,"Çirkin saldırı 2010-11 sezonu şampiyonluk kupası için Trabzon taraftarınca yapılmış gibi gösteriliyor" denilmişti.
Dün Trabzon Medyası'nda verilen habere göre, soruşturmada takipsizlik kararı çıktığı açıklandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca verilen takipsizlik kararında ise şu ifadeler yer aldı:
"Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin basın ve ifade özgürlüğüne ilişkin kararları bulunmaktadır. Bir Kupa'nın alınması hadisesinin mizahi olarak işlendiği, bunun başlı başına bir spor kulübü ya da taraftarını suçlamaktan ziyade, futbol fanatizminin ulaştığı boyutları gösterme amacı taşımaktadır. Bu sebeplerden ötürü söz konusu karikatür, basın ve ifade özgürlüğü çerçevesinde, güncel bir olayı futbol fanatizmi ile birlikte anlatan bir eser mahiyetindedir"
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.