Hava Durumu

Ocak ayından vazgeç TFF

Yazının Giriş Tarihi: 29.06.2017 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.06.2017 07:58

FIFA Konfederasyorlar Kupası'nda bu akşam Almanya-Meksika yarıfinal maçı var.
Burdan yola çıkarak, bizim Süper Lig'e gelmek istiyorum.
Biliyorsunuz Rusya'daki Konfederasyonlar Kupası maçlarına Video Hakem uygulaması damga vuruyor. Önce sevinen ekrana bakınca üzülüyor, pozisyon veya gol için son kararlar video odasından çıkıyor.
TFF Başkanı Yıldırım Demirören kısa bir süre önce, Süper Lig'de Video Hakem uygulamasını ocak ayına yetiştirmeye çalıştıklarını açıklamış, eğitim süresinin uzaması nedeni ile bunun sezon başına yetişemeyeceğini söylemişti.
Aslında çok önemli bir konu bu.
Şimdi tatildi, transferdi, derken arada kaynayan ve pek gündeme gelmeyen "ocak ayı olayı"nın üzerinde mutlaka durulması gerek. Çünkü futbolumuzda adalet sağlaması gereken TFF, ocak ayında ısrar ederse, yeni bir adaletsizlik daha icat etmiş olacak. Süper Lig'in yarısı Video Hakemsiz, diğer yarısı da Video Hakemli oynanacak, oyun içinde kural değişikliği gibi bir haksızlık ortaya çıkacaktır.
Mesela;
Lig'in ilk yarısında ofsayt golle maç kazanan ve 3 puanı cebe indiren bir takım, Lig'in ikinci yarısında ofsayt gol yediğinde Video Hakem sayesinde bundan kurtulacak (Penaltı, çizgi, kart olayları da dahil) ve ilk yarıda aldığı haksız 3 puan ocak ayı uygulaması nedeni ile yanına kâr kalacaktır.

Bu durum belki de küme düşme, şampiyonluk gibi sıralamaları da etkileyecektir.
Bizde işler aksadıkça, başımıza bir iş geldikçe gerçekler ortaya çıkar ve kanunlar, kurallar yeniden değiştirilir ama, hatalar sonucu kaybettiklerimiz bir daha geri gelemez.
Onun için TFF, bu Video Hakem uygulamasını ya sezon başında, yetişmiyorsa gelecek sezon başında başlatmak zorundadır.
Sezonun tümünü kapsayan bir uygulama ile adalet sağlanabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.