Hava Durumu

"Paraya karşı biz kazanacağız"

Yazının Giriş Tarihi: 23.01.2021 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.01.2021 08:13

Bazı şeyleri çabuk unutmamak, zaman zaman hatırlamak lazım. Ders çıkarmak için gerekli olaylar bunlar.
Biliyorsunuz 2013 yılında Bursaspor UEFA Avrupa Ligi'nde 3. Ön Eleme Turu'nda Sırbistan'ın Vojvodina takımıyla oynamıştı. Rakip kendi yağı ile kavrulan mütevazı bir ekipti.
Bursaspor ise paranın bol bol saçıldığı dönemlerinde. Milan'dan Taiwo'yu bile alıp ortalığı toz duman! ediyordu. Hiç unutmam, Vojvodina taraftarları kendi kulüp sitesinde, "Paraya karşı biz kazanacağız" diye yazmışlardı maç öncesi.
Nitekim öyle oldu, o mütevazı takım geldi burada 3 golle Bursaspor'u eleyip gitti. Gayet netti, paraya karşı kazanmışlardı.
Bilinçsizce ve sorumsuzca para harcamanın futbolda yeri yoktu. Sadece şahıslar kazanır, kulüpler ise kaybederdi. Hiçbir varlık gösteremeyen Taiwo, bizden sonra kulüpsüz kaldı. Daha sonra da bedelsiz oynadı.
Bursaspor'un da durumu ortada. O dönemde başlayan mali çöküş ile bugünkü kötü günlere geldi.
Bugün Adana Demirspor maçı var. Vojvodina taraftarlarının 8 yıl önce yazdıkları bu yüzden aklıma geldi.
Bilinçli bir altyapı oluşturup onu da yukarıda devamlı kullanmak gerektiğini geç de olsa bir kez daha gördük. Ancak zorunluluktan tabii. Aynen benzini biten uçağın zorunlu inişe geçmesi gibi.
İstersen inme.
Bursaspor ligin ilk yarısını çok iyi geçirdi ve gençler tecrübe, güven, hırs kazandı. Artık yapı haline gelen kolektif futbol ile herkesin korkulu rüyası oldu.
Onun için Adana'da bu defaki maçın rakip adına daha zor geçeceğine inanıyorum. Bizim eski teknik direktör Ömeragiç'in meşhur sözü gibi, karşılarında "Piliçleri" bulacağını tahmin etmiyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.