Hava Durumu

Protesto sırası hakemlere geldi

Yazının Giriş Tarihi: 27.12.2020 09:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.12.2020 09:05

Bunların hepsi daha yeni; Süper Lig'de futbolcular maç başlayınca 10 saniye hareketsiz kalarak ırkçılığı protesto etti.
Süper Lig'de takımlar maç başlayınca 60 saniye boyunca topa dokunmayarak ödemeleri aksatan yayıncı kuruluşu protesto etti.
O zaman protesto sırası şimdi hakemlerde. Kendilerine karşı yaşanan bunca rezalet olaylara tavır almak, dik durmak onların da hakkı. Hakemler de insan. Şamar oğlanı değil. Onlar da sıcağı sıcağına maçlara 10 dakika geç çıkarak herkesin kendilerinin üstüne çullanmasını protesto etsinler. TFF ve Merkez Hakem Komitesi hiçbir baskı altında kalmayarak bu kararı bir önce uygulamak zorunda.

İş artık çığırından çıktı.
Futbolcusu, teknik adamı, yöneticisi, taraftarı, yorumcusu ile herkes halemin üzerine çullanıyor.
Bu kulüpleri batıran, parayı götürenlerin üzerine bu kadar kolektif bir şekilde yüklenen var mı?
MHK Başkanı Serdar Tatlı son açıklamasında "VAR'ı izah edelim toplantısı yaptık, 21 Süper Lig takımından 5'i geldi" dedi. Öğrenmeye gelince yok, hakemin tepesine binmeye gelince herkes sırada. Böyle bir ortamda sağlıklı karar çıkar mı?
'Kara Gece''ci Galatasaray 10 yılda 30 maç ceza almış Fatih Terim'e "ceza veremezsiniz" diye ortalığı ayağa kaldırıyor. "İsteyen suç işleyebilir. Futbolun kanuna ve hukuka ihtiyacı yok"'a getiriyorlar işi. Asıl kendi kara gecelerini ilan ettiklerinin farkında değiller. Yaptıkları ile büyük takım, büyük antrenöre iyi örnek oluyorlar. Türkiye'de gerçekten futbol ve futbol ekonomisini yerle bir etti bu zihniyet.
Rakip değmeden bile kendini yere atıp 'Ah'lar Vah'lar' ile inleyen, hakem devam deyince hemen ayağa fırlayıp koşmaya başlayan futbolcular, tek derdi hakem olan teknik direktör ve yöneticiler liginin artık Avrupa için puan tutturamaması doğal değil mi?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.