Hava Durumu

Sen bırak artık bu hakemliği

Yazının Giriş Tarihi: 17.03.2020 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.03.2020 08:29

Depremdi, kirlilikti, küresel ısınmaydı derken bir de koronavirüs çıktı, hayat iyice korku filmine dönmeye başladı.
Hepimiz tırsmış vaziyetteyiz.
Böyle bir ortamda seyircisiz futbol da doğrusu hiç çekilmiyor. Zaten tadı tuzu olmayan mücadelede saçma sapan bağrış çığrışların da yankılanması, sadece gözleri değil kulakları da rahatsız etmeye başladı.
Merak ediyorum.
Bu işteki amaç insanları koronavirüsünden korumaksa, içerdeki sporcusu, teknik adamı, hakemi, yöneticisi, görevlisi, gazetecisi, kameramanı da insan değil mi? Onlar niye sahaya, tribüne salınıyor?
Sonuçta bu maçlar neden tümü ile ertelenmiyor?
Bu sorular zihinleri haklı olarak meşgul ederken, hakemlerin de günün kahramanı olma sevdası! bitmek bilmiyor. Akıl almaz hatalar, "Kıl oldum ağbi" şarkısını "Kör oldum ağbi" diye de söyletmeye başladı.
Hakemler önlerini görmüyor artık. İster istemez de "Kasıt mı var?" tepkileri bir virüs gibi bulaşıyor zihinlere. Elleri değil, ağızları, kalemleri, klavyeleri sabun ile yıkasan hikaye.
Ateş hep düştüğü yeri yakıyor. Bursaspor-Boluspor maçının hakemi Emre Malok'un yaptığı gibi. Bursaspor'un futbol falan oynadığı yok ama Emre Malok'un da görev yaptığı yok. Traore'nin kafasına gökten balyoz gibi inen tekmeye penaltı çalınmıyorsa, futbolumuzda kural, kanun, nizam, intizam, hakem, kurum falan da yok demektir.
Çok açık şekilde bitmiştir bu iş.
Emre Malok derhal bırakmalıdır hakemliği. Veya bıraktırılmalıdır. Geçmişindeki hatalara ve yorumlara da bakarsak hakemliği yapamadığı gün gibi ortadadır. Mesela Giresunspor'un ilk yarıdaki Erzurum maçından sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklama gibi:
"Erzurumspor maçının 'sözde' hakemi Emre Malok"
Maçlardaki seremonide el sıkışma ve yakın temas kaldırıldı da ne oldu?
Sadece sözde kaldı.
Futbolcular her golden sonra yine sarmaş dolaş. Muslera ve Burak da öyle. Onun için bu maçların devam etmesi gerçekten saçmalık.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.