Hava Durumu

Şimdi böyle mi oldu başkan?

Yazının Giriş Tarihi: 20.05.2021 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.05.2021 08:09

Bizim Tolga Öztaş'ın nefis bir haberiydi bu. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş "3.5 yıldır bu şehirde beni çeviren yaşlı genç bana Bursaspor'u soruyor. Ankara, İzmir ve Adana belediye başkanlarının o şehirlerdeki takımlarla hiçbir alakası yok. Kongreye gelmi-yorum." diyor yaptığı bu son söyleşide. Artık bu konudan rahatsız olduğu ve bir nevi sitemde bulunduğu belli.
Alinur Aktaş'a karşı spor kamuoyunda yapılan yüklenme-lerde sert ve gereksiz ifadelerin de yer alması onu haklı olarak üzmüş durumda. Bazı tenkitler üslup olarak haddini aşıyor ve bunlar asla tasvip edilemez cinsten.
Ancaaak!
Benim söyleyeceklerim işin normal boyutu, normal olarak tartışılması gereken tarafı.
Bursaspor kurulduğu 1963 yılından bu yana hangi partiden olursa olsun Bursa Belediye Başkanları ile iç içe olunmuş, onlardan her zaman yardım istenmiş ve alınmıştır. Bursaspor ile ilgilenmek istemeyen bazı belediye başkanları da çıkmış, bu yüzden onlar da hep tenkit edilmiştir. 58 yıllık serüvenin gerçeğidir bunlar. Ayrıca siyasetin Bursaspor ile iç içe olmak isteğini de unutmamak lazım.
Bursaspor bu şehrin tek takımıdır ve tanıtım markasıdır. Yerel yönetimlerin de imkanları dahilinde Bursaspor'a katkıda bulunası gayet doğaldır. Alinur Aktaş'ın örnek gösterdiği Ankara, İzmir ve Adana şehirlerinde birden fazla takım bulunması nedeni ile belediye başkanlarının bu işten uzak durması zaten gereken bir tavırdır. Tek takımlı Bursa ile kıyaslama yanlıştır.
Alinur Aktaş'ın Ali Ay'ın başkanlığı döneminde Özlüce'ye yaptığı bir ziyareti hatırlayalım.

Ne demişti Aktaş:
"Bursaspor üç milyonluk şehrin göz bebeği. Bursaspor'a bugüne kadar verilen destek imkanlar çerçevesinde artarak sürecek. Bizim için diğer desteklerin yanında asıl önemli olan Bursaspor'u altyapıya hazırlamak. Bunun ile ilgili tüm tesisleri seferber etmek, takıma gelir getirecek büyük projelere imza atmak."
O gün beraberinde bulunan AKP İl Başkanı Ayhan Salman da şöyle konuşmuştu:
"Yerel yönetimler olarak takımın hedeflenen başarıyı yakalamasında tam destek verilecek"
Vaatler ortada.
Alinur Aktaş, son gelişmelerde ve aşırı tenkitlere karşı çıkmakta ne kadar haklıysa bizim de bir Bursalı, bir Bursasporlu olarak "Şimdi böyle mi oldu?" deme hakkımız da var. Bu unutulmamalı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.