Hava Durumu

Şimdi niye içeri gidiyorsun?

Yazının Giriş Tarihi: 07.10.2020 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.10.2020 08:16

"Serbest olsun", diye diretmişti Fatih Terim, başımızda futbol direktörü olarak dolaştığı yıllar."Avrupa ile nasıl mücadele ederiz? Hiç adil oynamıyoruz. Yabancı futbolcu serbest olmalı" dedi. 14 yabancı olayını başımıza bela etti.

Şimdi ise onlara küsüyor, maç oynanırken kulübeyi terk edip içeri gidiyor. "14 yabancı+Arda"cı Terim'in iflasıdır bu. Ne oldu diretmelerin, kuralların, Falcaolar'ın, Diagneler'in, Belhandalar'ın? 3'ü 50 milyon Euro'nun üzerinde bir maliyet. Rangers'ın takım maliyeti adeta. Bırakın Rangers'ı Yusuf Erdoğan bile haklıyor koca(!) Galatasaray'ı.2000 yılında Galatasaray-Rangers maçı oynandığında, Türkiye UEFA sıralamasında 7. , İskoçya ise 16. sıradaydı.Şimdi ise aynı sıralamada Türkiye ile İskoçya 12. liği kucaklamış durumda. Buradan da düşersek Türkiye Avrupa liglerine direkt takım gönderemeyecek. Yabancıları süslü film afişleri gibi her gün duvarlara yapıştıran medya ise şimdi ağıtlar yakıyor: "Türk futbolu 39 yıl geriye gitti" "24 yıl sonra bir ilk. 4 büyüklerden hiçbiri Avrupa'da grup aşamasına kalamadı."

Soruyorum Fatih Terim'e "İyi ki adil oynadık" sonunda gelinen noktada içeri kaçmak kolay ama bu yabancılara ve aracılara giden paralarla batan kulüpleri kurtarmak artık çok zor. Hatta imkansız. "Batan kulüpler" deyince Bursaspor'u hatırlamak gerek.Ne kadar şanssız bir kulüpmüşüz. Hem idari hem de futbolcular yönünden yüzümüzün gülmediği ortada. Mesela Yusuf Erdoğan, mesela Stancu. Bizdeyken kahır mektubu yazdırırlar, saçımızı başımızı yolardık. Şimdi ise gittikleri yerlerde mutluluk şarkıları çaldırıyorlar. Del Vale bile Bandırmaspor'da harika goller sıralıyor. Bizim yeni stadyum gibi, Bursaspor'da da bir terslik olduğu ortada.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.