Hava Durumu

"Son kongremiz olabilir"

Yazının Giriş Tarihi: 20.06.2021 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.06.2021 08:01

Bir efsane gerçekten yok olmaya doğru gidiyor. Türk futbolu adına çok üzücü bir durum bu.

Liglerde ve Avrupa'da bir zamanlar fırtına gibi esen, bugün ise 2. Lig'e düşen ve mali çöküş nedeniyle kapanma noktasına gelen Eskişehirspor'dan bahsediyorum.

"Kapanma" diyorum çünkü bu acı sözler şu anda Eskişehirspor'un en yetkilisi olan kongre divan başkanı Ali Çelikoğlu'nun ağzından çıktı, 11 Haziran'da da yapılamayan olağanüstü kong-rede. Aday olmadığı için 5 kişilik divan kuruluna kaldı kulüp.

Divan başkanı Çelikoğlu bu defa 3. kongre için 28 Haziran tarihini verirken bakın neler söyledi;

"28 Haziran'a kadar başkan bulunmaz ise bu kongre son kongre olabilir. Kulüp kayyuma kalırsa kapanma süreci başlar."

Bir zamanların Kırmızı Şimşeği yapılan yönetim yanlışları nedeniyle artık çakamaz halde. 246 milyon lira borç ve 100'e yakın dosya ile hem A takım hem de altyapı için transfer yasağı var. Altyapının binası bile yıkılmış durumda. Parasızlıktan yapılamıyor. A takımda görev yapan bir ismin, gece yarısı kulüpten bazı değerli eşyaları alıp arabası ile götürdüğü ve olayın yargıya taşındığı söyleniyor.

Es Es'in içine düştüğü durumun ne kadar vahim olduğunu gösteren birkaç örnek durum bu.

Ortada ne aday ve ne de para. Sadece divan, dosya sahiplerinden imza alarak 28 Haziran'a kadar işi hafifletmeye ve yeni bir başkan için önünü açmaya çalışıyor, ama nereye kadar?

Diğer kulüplerin ise ders alma yerine hâlâ transfer peşinde koşmaları, tek dertlerinin futbolcu alma olduğu gerçeği değişmiyor bir türlü. Taraftar baskısı da körüklüyor bunu. "Harç bitti yapı paydos" dendiğinde de geride sadece ağıtlar kalıyor.

1960 ve 1970'li yıllarda Bursaspor ve Eskişehirspor arasında efsane kadrolarla yaşanan müthiş rekabetin ve bugün göremediğimiz doyurucu futbolun tadını alanlardan biri de ben olduğum için Eskişehirspor'u takip etmekten vazgeçemiyorum bir türlü. Dolayısıyla üzülmeden de yapamıyorum. İnşallah Bursaspor ile birlikte onlar da biraz nefes alır da ayağa kalkarlar.
Türk futbolunun ihtiyacı var bu iki köklü kulübe.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.