Hava Durumu

TFF asıl şimdi kural değiştirmeli

Yazının Giriş Tarihi: 20.06.2022 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.06.2022 07:54

Bursaspor Altyapısı’nın geleceği için bir tek Altınordu’dan destek var. Başta TFF’den ve diğer kulüplerden ise çıt çıkmıyor.

Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan TFF Genel Kurulu’nda, “Yalvarıyorum Vakıfköy’ü düşürmeyin. Futbolcu fabrikası Bursaspor’un gençlerini Elit Ligler’den ayırmayın. Ne olursunuz yapmayın.” diye haykırdı. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır.

Altyapı Türk futbolunun ana sorunu ama üzerinde duran yok. Yabancı transferi sayısı tartışması ise neredeyse haftada bir gündeme geliyor. TFF özel toplantılar yapıyor, Kulüpler Birliği baskı üstüne baskı uyguluyor. Varsa yoksa yabancı.

Tek aday olmasına rağmen tam destek alamayan TFF’nin yeni başkanı Mehmet Büyükekşi bile yabancı futbolcu sayısı için, “Kulüplerin istediği şekilde çözeceğiz.” dedi.

Hala batık kulüplerin fikirleri ön planda tutuluyor. Kelin merhemi olsa kendine sürermiş. Yeni başkan Büyükekşi’nin hiç fikri, planı, programı yok mu da batıklarla yol haritası çizecek?

Niye “Birazdan Altınordu Başkanı ile görüşeceğim. Türk futbolu için gerekli olan dirsek temasına geçeceğim.” demiyor?

Bu yabancı hayranlığı sadece aracıların işine yarıyor. Türk futbolunu ve kulüplerini ise batırıyor. Büyükekşi hala bunu öğrenemedi mi?

İşte Bursaspor’un son durumu. Yine yabancılar getirildi, kulüp borçlandırıldı. Bu borcu kapatmak ve verilen parayı kurtarmak için bu defa gençler satıldı. Sonunda hem parayı hem gençleri kaybettik. Bu kısır döngü ve yönetimler mahvetti Bursaspor’u.

İşte TFF asıl bu soruna parmak basmalı. Yabancı için sık sık kural değiştiren TFF asıl şimdi Bursaspor Altyapısı için kural değiştirmeli.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.