Hava Durumu

TFF'nin işi öncelikle mali disiplin olmalı

Yazının Giriş Tarihi: 29.07.2016 05:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.07.2016 05:11
Spor Toto Süper Lig Yayın İhalesi Komisyonu yeni dönem yayın koşullarını belirleme çalışmalarına başladı.
TFF'de yapılan toplantıda ilk önce 17 sezondur yayın haklarını elinde bulunduran Digiturk ile görüşülmesi kararlaştırıldı.
Daha sonra kulüpler ve tüm paydaşların fikirleri doğrultusunda yeni dönem yayın koşulları belirlenecek ve şartname hazırlanacak.
Burada bütün hedef, parayı daha yukarlara çekmek. Digiturk bilindiği gibi halen 400 milyon dolar ödüyordu.
Yine bilindiği gibi, yayın geliri arttıkça kulüplerin borçları da katlanarak yükseliyordu.
Yani, yayın gelirini artırmak bugüne kadar ne futbolumuza ne de kulüplere bir katkı sağlamadı. Buna rağmen TFF ve Kulüpler Birliği Vakfı, ihale komisyonu kurulması ve çalışması için atmaca gibi atlarken, mali disiplin komisyonu için tam bir kaplumbağa.
Sözler, vaatler hep havada kalıyor.
Halbuki kulüplere verilen bu paraların her kuruşuna kadar denetlenmesi, TFF ve Kulüpler Birliği'nin yapacağı ilk iş olması gerekmektedir.
Yıllardır bu paraların nasıl çarçur edildiği de, artık film konusu olmaya başlamıştır. Kulüplerdeki genel kurul denetimlerinin yetersiz kaldığı da ortada olduğuna göre bütün iş yayıncıdan gelen parayı dağıtan TFF'ye düşmektedir.
Futbola olan ilginin giderek azaldığı ve gelirlerin düştüğü bir ortamda, TFF öncelikle kuracağı mali disiplinle Türk spor kamuoyuna bir güven ortamı vermek zorundadır.
Sadece futbolsuzluktan değil, "Nasıl olsa çarçur edilecek, ona buna gidecek" düşüncesi ile tribünlerden ve abonelikten kaçanların sayısı da sürekli artmaktadır.    
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.