Hava Durumu

Yepyeni ümitlerle yeni yıla girmek

Yazının Giriş Tarihi: 30.12.2019 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.12.2019 08:26

Lideri devirip yepyeni ümitlerle yeni yıla girmek Bursaspor ve camia için gerçekten önemli bir gelişme. Kırgınlıkları geride bırakmak, tekrar sağlam basmak için de tam bir fırsat.

İlk yarı itibarı ile ortaya çıkan bu sonuç sezon başı tahminlerinin çok çok üstünde. Her türlü olumsuzluklara ve imkansızlıklara rağmen demek ki ortaya bir şeyler konabiliyor. Bir kez daha gördük ki bu sezon şans da Bursaspor'dan yana.

Mesela, Ümraniye, Adanaspor ve Hatay maçlarında son dakikalarda gelen gollerle 9 puan haneye yazdırmak, yukarısı için adeta portatif bir merdiven yerine geçti. Kaleci Çağlar büyük bir kazanç fakat rakip kanat ortalarında 2.direkteki savunma zaafı ile gelen kafa gollerini önlemek de 2.yarı için ilk yapılacak iş. Hatayspor'u liderliği için kutlamak gerek. 36 puan takdir edilecek bir durum. Bursaspor 2006 şampiyonluğunda 71 puan toplamıştı. Hatayspor da bu sezon buna yaklaşacak gibi görünüyor. Ancak Bursaspor'u da ensesinde hissedeceği kesin.

"BURSASPOR BAŞARDI BİZDE NEDEN OLMASIN?"

"Alanya gibi onlar da aşağıya iner" deniliyordu ama olmadı.
Sivasspor dün de Göztepe'yi 1-0 yenince Süper Lig'in ilk yarısını 37 puanla zirvede bitirdi. Hem de en yakın rakibi Başakşehir'e de 4 puan fark yaparak.
Sivasspor ve Rıza Çalımbay için büyük bir başarıdır bu.
İstanbul'daki Sivaslıların da maç için şehirlerine gitmeleri, takım ile tribünlerin kenetlenmesi, inancı ve istemeyi de ortaya koyuyor.
Hele kırmızı-beyazlı Hakan Arslan'ın,"Daha önce Bursaspor başardı, bizde neden olmasın?" sözleri ile maça çıkmaları özel bir motivasyon ve tesirini de gösteriyor.
Evet neden olmasın?
Şampiyonluk İstanbul'a gideceğine yol değiştirip bir kez daha Anadolu'ya neden gitmesin?
Biz de tüm kalbimizle bunu istiyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.