Hava Durumu

Yine bir İstanbul takımı

Yazının Giriş Tarihi: 28.08.2021 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.08.2021 08:03

1919'da kurulan Eyüpspor ile 1963'te kurulan Bursaspor'un liglerde bugüne kadar ilk defa karşı karşıya gelmesi ilginç bir tesadüf. 1963-67 arasındaki 1. Lig serüvenimize baktığımızda Beylerbeyi, Vefa, Sarıyer, Karagümrük, Yeşil direk, Beyoğluspor, Kasımpaşa, Galata ve Davutpaşa gibi İstanbul semt takımları ile birçok defa puan mücadelesine çıktık. Hem sahada hem de tribünde büyük çekişmeye sahne olmuştu bu maçlar. Ancak o dönemlerde İstanbul amatör kümede olan Eyüpspor ile haliyle karşılaşma imkanı olmamıştı.
Bursaspor'un 2004-2006 yılları arasında yer aldığı 1. Lig'de de Eyüpspor bulunmuyordu.
Bu arada belirtmekte yarar var, Bursaspor Lig'de ilk resmi galibiyetini 1963'te İstanbul'da 2-1 ile Vefa önünde almıştır. Yani siftah İstanbul takımı ile yapılmıştır. Bugün Eyüpspor ile ilk defa karşı karşıya gelindiğine göre, ilk galibiyeti de bu İstanbul takımına karşı almayı diliyoruz.
Her ne kadar Eyüpspor güçlü bir kadro kursa da Bursaspor ismi önemli bir avantaj.

NİHAYET İYİ BİR KARAR ÇIKTI

Tahkim değil indirim kuruluydu. Nihayet doğru dürüst bir karar çıktı ve indirime gidilmedi. Takım arkadaşı Kerem'e kafa ve yumruklar atan Galatasaraylı Marcao'ya verilen 8 maçlık cezayı Tahkim Kurulu onadı. Adeta kocaman bir aferin aldı. Marcao bu rezil hareketler ile tüm Türkiye'nin tepesini attırmış, Süper Lig'in marka değerine de eksi puan yazdırmıştı. Kafa ve yumruk darbeleri aynı zamanda Süper Lig'e isabet etmiş ve milleti maçlardan soğutmuştu. Ödemeleri kısmak için çaba harcayan yayıncı kuruluş için iyi bir fırsat sunuldu sanki.
Bütün dünya bu rezaleti konuşurken Fatih Terim'in "Bu konu bizi ilgilendirir. Marcao'ya ne yapacağımıza biz karar veririz" demesi de işin bir başka üzücü yanı. Türk futbolunu derinden yaralayan Marcao'yu anında kestirip atamadı.
"14 yabancı kuralında ben bunun için mi ısrar ettim? Yazıklar olsun" diyemedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.