Hava Durumu

"Yürek dayanmaz" cinsinden

Yazının Giriş Tarihi: 04.05.2019 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.05.2019 08:02

Korkulu rüya görmeyi, ateşle oynamayı alışkanlık haline getiren Bursaspor, artık son turlara girdi.
Kaderini çizeceği çok önemli bir gün.
"Yürek dayanmaz" cinsinden bir maç.
Hakemin Cüneyt Çakır'ın olması, 2 taraf için de bir rahatlık ve güven. Erzurumspor da, Bursaspor da sadece futboluna odaklanacak. Böylesine önemli bir mücadele için de bu gerekliydi. Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçlarda bu sezon her 2 takımın da kaybetmemesi önemli bir detay.
Aslında gerekli olan bir şey daha vardı ama olmadı. Bursaspor bununla ilgilenmedi bile.
Lig'de artık kritik bir sona gelindiğine göre, Erzurumspor-Bursaspor ve Göztepe-Antalyaspor maçlarının aynı gün ve saatte oynanması şarttı. Halbuki Göztepe-Antalyaspor maçı pazar günü 16.00'da. Bugün Erzurum'dan çıkacak sonuç, yarın Göztepe için doping olabilir. Bu da bir avantajdır.
TFF nasıl ki, Kupa finalini 16 Mayıs Perşembe'den 15 Mayıs Çarşamba'ya alıyorsa, bu 2 maçı da aynı güne alabilirdi ama üzerinde durmadı.
Şimdi, Bursaspor'un Erzurum'u yenerek rakiplerinin moralini bozmasından başka çare de kalmadı.

BİR DEVRİN 2 NUMARASI

TFF'nin TamSaha dergisi mayıs sayısında önemli bir nostalji haberi var.
Bir zamanlar Avrupa'da Şampiyonlar Ligi kadar ilgi gören Avrupa Kupa Galipleri Kupası'ndaki başarılarımız bir kez daha hatırlatılmış.
UEFA, Şampiyonlar Ligi'nden sonra 1960-61 sezonunda başlattığı Kupa Galipleri Kupası'nı, 20 yıl önce sonlandırmıştı. Kupa Galipleri'nde, Türk takımlarından sadece Fenerbahçe, Göztepe, Bursaspor ve Galatasaray çeyrek finale yükselme başarısı göstermişti.
1963-64 sezonunda Fenerbahçe, 1969-70 sezonunda Göztepe, 1974-75 sezonunda Bursaspor, 1991-92 sezonunda Galatasaray bu seviyeye geldi. Bursaspor için de önemli bir gurur tablosuydu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.