Hava Durumu

1000 günlük icraatını anlatan Aktaş, hangi konuda 'keşke' dedi?

Yazının Giriş Tarihi: 12.11.2020 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.11.2020 08:11

Seçimle gelenlerin icraatlarını anlattıkları belirli periyotlar siyasette gelenek haline gelmiştir. Genelde ilk 100 günle başlar ardından seçimin yapıldığı tarihin yıldönümlerinde devam eder.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilk göreve başlama şekli farklı gerçekleşti. Recep Altepe'nin istifası üzerine o günlerde İnegöl Belediye Başkanı olan Aktaş, mecliste yapılan oylama ile büyükşehir belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. 31 Mart'ta da yapılan seçimlerde de bu kez Bursalıların oylarıyla güven tazeledi.

Aktaş'ın meclis tarafından başkan seçilmesinin üzerinden 1000 gün geçmiş. Aktaş da siyasi gelenek periyodu dışına çıkarak, dün başkanlık koltuğuna oturduğu günden beri yaptığı icraatları 'Canla başla 1000 gün' temasıyla anlattı.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Yıldırım Bayezid salonunda, pandemi koşullarına uygun olarak gerçekleştirilen basın toplantısına koronavirüs tedavisi devam eden Orhangazi Belediye Bekir Aydın ve Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin dışındaki AK Parti'li belediye başkanları ile belediye bürokratları katıldı.

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman'ın neden toplantıya katılmadığı sorularımız üzerine, Salman'ın Ankara'dan dönüş yolunda olduğu ve toplantıya yetişmeye çalıştığı bilgisi verildi. Toplantıdan bir saat sonra Salman'ın il başkanlığına yeniden aday olmayacağı açıklaması gelince Ankara seyahatinin de nedenini öğrenmiş olduk.

Toplantıya dönecek olursak;

Belediyelerin bu tür sunumlardaki kalite, teknolojik imkanların kullanılmasıyla artıyor. Ve en önemlisi kısa sürmesi de bizler için kolaylık sağlıyor. Geçmiş dönem büyükşehir belediye başkanlarının 3 saatlik toplantıların da her projenin en küçük detayına kadar anlatılması gazeteciler için kimi zaman eziyete dönüşürdü.

İcraatların anlatıldığı tanıtım filminin ardından kürsüne çıkan Aktaş, 10 Kasım'ı hatırlatarak, Atatürk'ü, ardından 'Hocam ve ağabeyim' dediği 11 yıl önce kaybettiğimiz Hikmet Şahin'i andıktan sonra konuşmasına başladı.

1000 günde Bursa için çok önemli hizmetlere imza attıklarını, bundan sonra da Bursa için canla başla çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Aktaş, art niyetli, yalan ve yanlış olmayan tüm eleştirileri önemsediğini vurguladı.

Aktaş, bu süreçte Bursa açısından önemli kazanımlar elde edildiğini ifade ederek, 'Bursa-Ankara arasında adeta mekik dokuduk ve ulaşım, kentsel dönüşüm, çevre, altyapı, spor ve teknoloji alanlarında bakanlıklardan destek aldık. Hanlar bölgesi gibi uzun yıllardır konuşulan proje hayata geçirildi. Devlet eliyle ilk kez raylı sistem inşa edilecek' mesajını verdi.

Aktaş, konuşmasını, 'Bursa'nın yarınları bugünlerinden güzel olacak. Amacımız baki kalan kubbede hoş bir seda bırakmaktır' sözleriyle tamamladı.

Soru-cevap bölümünde, Başkan Aktaş'a 1000 günde 'hiç keşke' dediğiniz proje veya icraatınız oldu mu? sorusunu yönettik.

'Muhakkak suretle vardır' sözleriyle konuşmasına başlayan Aktaş, şunları söyledi:

'Genel anlamda 'vah tüh' dediğimiz konu yok. T2 hattı başlamamış olsaydı farklı düşünürdük. 150 milyon liralık masraf yapılmıştı. Farklı düşünülebilirdi. Pandemi döneminde nisan ayında su faturalarını yüzde 50 yansıttık. Mayıs ayında yüzde 80 yansıttık. Faturaları yaydık. Bundan dolayı ciddi tepkiler aldık. Muhalefetteki arkadaşlarımız CHP ve İYİ Parti il başkanları konuyu farklı boyutlara çektiler. Aslında aynı uygulamayı İstanbul ve Ankara da yaptı. Sosyal medyadan inceledik. İstanbul'a 7 kat tepki gitmiş, Ankara'ya 5 kat tepki gitmiş. O günün sıcaklığıyla biz açıkçası insanlara dokunmak için böyle bir karar aldık. Bugün olsa aynı uygulamayı yapmayabilirdim'


1050 KONUTLARDAKİ DÖNÜŞÜM SORUNU VE KENTİN GELECEĞİ

Bursa son aylarda 1050 konutlardaki dönüşüm ile ilgili sorunu tartışıyor. Aktaş, bu konuyla ilgili soru üzerine, insanların eskiyen arabanın üst modelini almak için yaptıkları hesapları anlattı ve evle ilgili de aynı şeylerin düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

Geçmişte 0.50 emsal ile ilgili sıkıntılara gönderme yapan Aktaş, '0,50 emsal uygulamalarında geçmişte olduğu gibi benim metrekareme metrekare ver, üzerine para ver mantığıyla yapılacak kentsel dönüşümlerle bu şehrin geleceğine kesinlikle ihanet ederiz. Rahmetli Hikmet Şahin'i andım. Hizmet eden başkanları andım. Gönlüm temenni eder ki aynı iyi duygularla birileri bizi ansın' dedi.

1050 konutlar konusunu üzerine vazife edindiğini kaydeden Aktaş, konuyu görüştüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini Çevre ve Şehircilik Bakanına yönlendirdiğini ve bakanla yapılan görüşmeye dernek üyeleriyle gittiğini söyledi. Bakan Kurum'un verilecek kredinin vadesini 12 yıla uzattığını ifade eden Aktaş, 'Meseleyi sağlıklı bir şekilde çözmek istiyoruz. Bugün bir siteyi çözerken bundan sonraki olumsuzluklara sebep olmamak adına çalışacağız' dedi.

EFKAN ALA'YA BURSA'DAN İLK KUTLAMA ZİYARETİ

AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, önceki gün AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

Lütfi Elvan'ın Hazine ve Maliye Bakanlığına atanması ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığına getirilmişti. Yılmaz'dan boşalan Genel Başkan Yardımcılığı görevine atanan Ala, dün görevi devraldı.

1000 gün lansmanında, 'Dün güzel bir haber aldık' diyen Aktaş, 'genel merkezde bir büyüğümüzün Bursa adına temsilci olmasının Bursa'ya güç vereceğine yürekten inanıyorum' sözleriyle atamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Aktaş, basın toplantısının ardından Ankara'ya giderek, yeniden aday olmayacağını açıklayan AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ile birlikte Efkan Ala'yı makamında ziyaret etti ve yeni görevinde başarılar diledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.