Hava Durumu

15 Temmuz'da önlenen hain darbe ve millet iradesinin gücü

Yazının Giriş Tarihi: 15.07.2020 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.07.2020 08:09

Şanssız bir nesiliz...
Doğduğum yıllarda 27 Mayıs, yeni gazete okumaya başladığım günlerde 12 Mart, ardından üniversite yıllarımızı karartan 12 Eylül. Tam her şey rayına oturur ülkede bir daha darbe falan olmaz derken 28 Şubat'ta biçim değiştiren post modern darbe ile yine hayatımızı şekillendirmek istediler.
Gerekçeleri de hazırdı; vatanı ve demokrasiyi koruyup kollamak...
Peki, millet ne düşünüyor ve istiyordu? Soran yok... Onlar vatansever bizler ise kurdukları düzeni kabullenmek zorunda olan emir kullarıydık...
***
Bitmedi...
Sıcak bir temmuz akşamı Türkiye'nin dinginliğini bir kez daha tank paletleriyle bozdular.


Bu kez, demokrasi ve cumhuriyetin tüm kazanımlarının ortadan kaldırılmasını hedefleyen dış güçlerin oyuncağı FETÖ terör örgütü sahnedeydi. Bu saldırı diğerlerine benzese de farklı ve ülke bütünlüğünü hedef almaktaydı.
Dış güçlerin desteğiyle içimize sızmış hainler sinsice planlarını acımasız uygulamaya çalıştılar. Demokrasinin kalbinin attığı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni savaş uçaklarıyla bombaladılar. Eğer başarılı olsalar uğruna şehitler verdiğimiz vatanımız dış güçlere teslim edilecek. Türk milleti yeniden emir kulu haline dönüşecekti.
Ancak hesaba katmadıkları demokrasiye sevdalı millet iradesi ayaktaydı.
Geçmişte olduğu gibi müdahalelere sessiz kalan gelen ağam giden paşam diyen sessiz yığınların yerini demokrasinin tadını almış, canı pahasına ülkesini savunan millet vardı. Marmaris'te ölümle burun buruna gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile meydanlara çıkan Türk milleti bu kez hainlere karşı unutulmaz bir ders verdi. Aradan geçen dört yılda ülkemizin nasıl bir uçurumun kıyısından döndüğünü çok daha iyi anlıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Srebrenitsa Soykırımı ile ilgili Aliya İzzetbegoviç'in 'Savaşta büyük zulme uğradınız. Zalimleri affedip affetmemekte serbestsiniz. Ne yaparsanız yapın, ama soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır' sözlerini hatırlatmıştım.
Aslında bu söz 15 Temmuz için de geçerli eğer bu hain darbeyi unutursak ve yine aynı sonuçlarla karşılaşır ve o gece demokrasi ve ülke için canını siper ederek şehit olanlar bizi asla affetmezler...

GELECEK PARTİSİ SAHAYA İNDİ

Gelecek Partisi, geçen yıl 13 Aralık'ta Ahmet Davutoğlu liderliğinde kuruldu. Kuruluşunun ilk haftasında da örgütlenme için adımlar atılarak il başkanları atamaları gerçekleşti. Bu iller arasında Bursa da vardı. Ancak koronavirüs süreci partinin örgütlenme hızını yavaşlattı.
Gelecek Partisi Bursa İl teşkilatı kuruluşunun ardından dün ilk basın toplantısıyla Bursa kamuoyunun karşısına çıktı. İl Başkanı Alpaslan Yıldız, Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün'ün ziyareti dolayısıyla düzenlenen toplantıda kuruluş çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Pandemi nedeniyle teşkilatların oluşmasının yavaş seyrettiğini vurgulayan Yıldız, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mudanya, İznik ve İnegöl ilçe örgütlerinin kurulduğunu söyledi. Bir yandan teşkilat yapıları oluşurken diğer yandan il kongresi hazırlıklarına başladıklarını ifade eden Yıldız, il kongresinin 23 Ağustos'ta yapılacağını açıkladı.


Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, konuşmasına Gelecek Partisi'nin sahaya inmesiyle ilgili bilgileri vererek başladı. Dün itibarıyla 25 heyet, 25 ilde vatandaşlarla bir araya gelecek. Bir hafta içinde 81 il ziyaret edilecek.
Üstün, Bursa'ya yakın bir isim. 1986-1990 arasında Uludağ Üniversitesi'nde öğrenim gören Üstün, Ankara'da da Uludağ grubunun üç kurucusundan biri. Üstün'e göre, Bursa, hayatının şekillenmesinin en önemli öğretmeni.
Ziyaretine Eskişehir'den başladığını anlatan Üstün, insanlarda umut ışığı oluşmaya başladığına dikkat çekti ve şu tespitte bulundu:
'Seferoğulları -Tellioğulları'na dönüştürülmüş siyasetten bir ara yol bulup insanların kendisini bulacağı 83 milyonunun kardeş olacağı siyasi atmosfer oluşturmak istiyoruz.'
Ayasofya'nın ibadete açılmasının erken seçimin işaret fişeği olduğunu vurgulayan Üstün, şöyle devam etti:
'Ayasofya, son cephanedir. Ondan sonrası anca Papa'nın Müslüman olmasıdır. Bir de MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin açıklamaları var. Ekonominin durumu ortada seçim bir yıl sonra yapılırsa işin içinden çıkılamaz bir duruma gelineceği için seçime gidebilirler'
İttifak ve milletvekili transferi ile ilgili soruya da yanıt veren Üstün, 'Prensip olarak karşıyız. Seçime girmememiz için operasyon yapılırsa bu milletvekili transferinden öteye tıkanan kanalı açma yolu olur. Seçime girmememiz için bize faul yapılırsa onun cevabını veririz. Yapılacak ilk seçime gireceğiz' dedi.

MÜLAKATI KALDIRACAĞIZ

Gelecek Parti'nin ilk toplantısına kurucular arasında yer alan Bursa eski Valisi İzzettin Küçük ve 24'üncü dönem AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk de katıldı. Küçük, Partinin gölge kabinesi olarak görev yapan Politika Kurulu'nda içişleri, Öztürk de ulaştırmadan sorumlu başkanlık göre-vini yürütüyor.
Türkiye'nin bir türbülans ve karanlık tünelden geçtiğini savunan Küçük, insanların yarına ilişkin bir vizyona ihtiyacı olduğunu ve Gelecek Partisi'nin milletin beklentisi olan umuda binaen kurulduğunu söyledi.


Gençlerin büyük sıkıntı içinde olduklarına dikkat çeken Küçük, şöyle devam etti:
'Gençlerin çoğu sınava girmiyor çünkü mülakat var. Yazılıdan 90 aldığınızda mülakatta elenme ihtimaliniz var. Son 4-5 yıldır çalışma, emek, alınteri ve başarı arasındaki bağ koparılmıştır. Umudu kıran budur. Artık bir hamili kart bir network'un içinde olmak bir teşkilatın adamı olmak en önemli kriterdir. Liyakat sisteminden sadakat sistemine geçildi. Parti olarak ilk işimiz vicdanları sızlatan mülakatı kaldırmak olacak'
Mustafa Öztürk de, Gelecek Partisi'nin Türkiye için bir umut olduğunu ifade ederek, ' İktidarın Türkiye'ye verecek bir şeyi kalmadı. Halk da görüp yeter diyor. Bir dip dalga geliyor. Gerçekten göreceksiniz çok güçlü esecek ve çok farklı dengeler ortaya çıkacak' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.