Hava Durumu

'24 Haziran'dan daha fazla oy alacağız'

Yazının Giriş Tarihi: 23.03.2019 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.03.2019 08:13

Yerel seçimlere artık tek rakamlı günler kala partilerin sahadaki çalışmaları temposunu artırdı.
Bir yandan adaylar, diğer yandan parti teşkilatları 17 ilçede gece gündüz demeden seçmene ulaşarak propaganda çalışmalarını sürdürüyor.
Bir günde 3 ilçe, 5-6 mahalle toplantısı, üstüne esnaf gezisi ve ev ziyaretleri ekleyen siyasetçilerin hızına sosyal medya paylaşımları olmazsa yetişmek mümkün değil. Buradaki paylaşımlar sayesinde, adayların ziyaretleri ve mesajlarını görebiliyoruz.
Geçtiğimiz günlerde konuştuğumuz AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, çıtayı öylesine yüksek tutmuştu ki, 31 Mart'a kadar Bursa ve ilçelerinde 300 bin evin ziyaret edileceğini söylemişti. 10 gün öncesine kadar da bu rakam 100 bine ulaşmıştı.
24 Haziran seçimlerinde AK Parti'de en çok çalışan siyasetçilerden biri olan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, yerel seçimlerde de partisi için ilk günden beri sahada.
Kimi zaman AK Parti İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi'nin hazırladığı programlar, kimi zaman spontane gelişen ziyaretleri gerçekleştiren Çavuşoğlu'na göre, sahadaki durum çok güzel. Vatandaş, Cumhur İttifakı'nın amacı ve 'beka' meselesinin farkında. HDP eş başkanının açıklamaları ve Bursa'daki yansımaları da vatandaşı öfkelendiriyor.
Çavuşoğlu, kendileri konuşmaya başlamadan vatandaşların, 'Her şeyin farkındayız. Biz Türkiye düşmanlarıyla terör örgütleri ile yol yürümeye çalışanları tanıyoruz. Bu ülkeye ve bayrağa sahip çıkacağız. Siz işinize bakın' sözleriyle desteklerini ifade ettiklerini söylüyor.
Peki, bu ilgi sandığa nasıl yansıyacak? Bilindiği gibi 24 Haziran seçimlerinde, Bursa'da Cumhur İttifakı'nda yer alan AK Parti yüzde 46,2, MHP yüzde 10,7 oranında oy almıştı. Bu tablodaki oy oranının daha da artacağına inanan Çavuşoğlu, sahadaki seçmen teveccühünün bunun en iyi göstergesi olduğunu vurguluyor.

AÇ TAVUĞUN HAYALİ VEYA ENSEYİ KARARTMAMAK

Bursa'daki sanayinin gelişmesinde girişimcilerin katkısı büyük. Tekstilden metal sanayine hangi alana bakarsanız bakın bir girişimcinin başarı öyküsünü görürsünüz. Bu başarıların altını kazıdığınızda ise bir hayalle başlayan çalışmalar ve emek vardır.
Nilüfer Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Yalçın Aras da, bir hayalle bu yolculuğa çıkan başarılı bir iş insanı. Aras, geçtiğimiz günlerde Ekohaber Gazetesi'ndeki yazısında 42 yıl önceki hayalini ve nasıl gerçekleştirdiğini anlattı.
Aras, o yıllarda ticarete yeni başlamıştır. Gazcılar Caddesi'ndeki iş yerinde dükkân kirasının yükünü daha kaç ay kaldırabiliriz hesapları yaparken birden hayallere dalar: Şöyle bir müşteri içeriye girse, 'kocaman depom var, raf yaptırmak istiyorum' dese ne güzel olur.
Aras, bunu 'aç tavuk kendini darı ambarında görür' özdeyişine benzetse de tam o sırada kapının önüne bir kamyonet yanaşır. Üzerinde büyük bir konserve fabrikasının amblemi vardır. Araçtan inen satın almacılar Aras'ı Mustafakemalpaşa çatrağındaki fabrikaya davet ederek, o zamanın ölçeğine göre devasa bir tesis olan fabrikanın ambalaj ve kırtasiye deposu rafı işini verirler.
Son günlerde, ekonomideki durgunluk tüm piyasayı etkiliyor. Durgunluk döneminde müşteri beklerken bu anısı canlanan Aras'ın bir tavsiyesi de var: Eğer bir iş yapıyorsanız her zaman bekleyeceksiniz. Bazen kendinizi aç tavuk gibi darı ambarında göreceksiniz, bazen de sadece hayal edip temenni edeceksiniz.
Yıllar önce gazeteci-yazar Çetin Altan da bu düşüncesini 'enseyi karartmamak lazım' sözleriyle anlatmıştı. Gerçekten de öyle en sıkışık anda bile hayal edip, umudu yitirmemek gerekiyor.

İZİN İPTAL EDİLİNCE ZİRVE YAPAMADILAR

Geçen hafta Bursa Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü'nden (BUDAK) Ayşe Arabacı, Ali İştem, ve Yüksel Işık'ın 4136 metre ile Türkiye'nin en yüksek ikinci dağı olan Cilo serisindeki Reşko tepesine tırmanmak için Hakkari'ye gittiklerini yazmıştım.

Ağrı ve Alpler başta olmak üzere birçok tırmanışı bulunan ve bu başarıları nedeniyle 'Dağlar kızı Ayşe' olarak adlandırılan Ayşe Arabacı'nın da aralarında bulunduğu Bursa ekibi, Yüksekova'nın Yeşiltaş mevkiinde tırmanış hazırlıkları yapmaya başladı. Tırmanış öncesi çığ kulvarlarında inceleme yapan ve riske rağmen tırmanmayı göze alan ekibe tam o sırada cep telefonundan üzücü haber gelir. Güvenlik nedeniyle tırmanma izni iptal edilir.
Bu gelişme üzerine bölgedeki doğal güzellikleri ziyaret eden BUDAK ekibi Bursa'ya doğru yola çıkar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.