Hava Durumu

4 kişinin yaşamını yitirdiği Akiniş kâbusu...

Yazının Giriş Tarihi: 20.03.2021 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.03.2021 08:03

Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür. İçinde günümüzde kullanılmayan kelimeler olsa da çok sevdiğim deyimlerden biridir.

Anlamı ise insan unutur.

Unutmak bazen acı hatıraların ilacı ve insanın yeniden yaşama tutunmasını sağlıyor. Ancak, bazı olayları unutmayıp, ders çıkarmak, önlem almak gerekiyor.

Gazetecilerin en önemli görevlerinden biri de kamuoyu adına fikri takip.

4 can yitirdik, 20 kişi yaralandı, 22 araç ise neredeyse kullanılamaz hale geldi.

Elbette ki Cumhuriyet Savcılığı kazayı en ince detayına kadar araştırıyor. Soruşturma dosyası tamamlanıp, iddianame hazırlanıncaya kadar bunları öğrenme fırsatımız olmayacak.

Kazanın meydana geldiği yerde önlem olarak trafik ışığı iptal edildi. U dönüşünü engellemek için de bariyer konuldu. Ancak, bir önceki ışık hala duruyor ve kırmızı ışıkta bekleyenler aynı korkuyu yaşıyor.

Önceki gün bir sosyal medya kullanıcısı attığı tweet korku ve endişenin göstergesiydi.

Fotoğraf da ekleyen kullanıcının sözleri aynen şöyle:

'Gölbaşı rampasından inince geçen hafta 4 cana mal olan gereksiz trafik ışığı şu an itibariyle hala duruyor. Korku ile yeşili bekledik. Bu ışık kapatılmalı çok acil.'

Aynı korkuyu yaşayan bir başka kullanıcı ise Bursa Valiliği hesabını etiketleyerek, artık bu yolu kullanmadığını ve hemen çevre yoluna geçtiğini yazmış.

Sürücüler endişelerinde haklı. Nedenine gelince; Kazaya neden olan TIR, Akiniş'ten sonra kapatılmayan ilk trafik lambası yeşil yandığı için geçmiş, ikinci ışıkta kırmızıda bekleyen araçları ezdikten sonra karşı şeride geçmişti.

Kaza sonrası yazımda hem aracın fren sistemi ve sürücü hatasının yanı sıra yolda kaçış rampası bulunmaması konusuna değinmiş, bu yolun da tıpkı kazalar nedeniyle büyük araçlara kapatılan yeni Uludağ yolu gibi bir düzenleye ihtiyacı olduğunu yazmıştım.

Aslında kazayla ilgili Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nin hazırlayacağı raporu bekliyorum. Dün görüştüğüm Bursa Şube Başkanı Fikri Düşünceli, kazayla ilgili inceleme yapan ulaştırma komisyonunun raporunu pazartesi günü açıklayacaklarını söyledi.

Sonuçlarını merakla bekliyoruz...

BURSA'DA KILIÇDAROĞLU SEFERBERLİĞİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bursa gezisinin tarihi netleşti. 26 Mart Cuma günü Bursa'ya gelecek olan Kılıçdaroğlu için CHP Bursa örgütü hazırlıklarına devam ediyor.

Kılıçdaroğlu'nun gezilerini organize eden Afyon Milletvekili Burcu Köksal, İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, dün Bursa İl Başkanlığı'nda İl Başkanı İsmet Karaca, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık, Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal ve Erkan Aydın'la bir araya geldi.

Toplantıda, Kılıçdaroğlu'nun Bursa programı bir kez daha gözden geçirildi.

Kılıçdaroğlu, 26 Mart günü Nilüfer Belediyesi'nin yaptırdığı Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konukevi, İzzet Şadi Sayarel Huzurevi ve Çamlıca kreşi, Mudanya Belediyesi'nin Zübeyde Ana Çocuk Akademisi, Taş Mektep, Tirilye Sanatevi, Cumhuriyet Meydanı birinci etabı, Gemlik Belediyesi'nin Kurşunlu Yaşlı Konukevi, Halk Market, Uğur Böcekleri Kreşi ve spor salonunun açılışını gerçekleştirecek.

Kılıçdaroğlu aynı gün Bursa'da sivil toplum örgütleri temsilcileriyle basına kapalı bir toplantı da yapacak. Kırıkkale'den Bursa'ya gelecek olan Kılıçdaroğlu, bir gün sonra İstanbul'a gidecek.

CHP'Lİ VEKİLLERDEN TÜRK TELEKOM ÇIKARMASI

Bursa'da geçen hafta en çok gündem, Türk Telekom Bölge Müdürlüğü'nün kapatılacağı ve Bursa'nın İzmir'e bağlanacağı konusuydu. CHP İl Başkanı İsmet Karaca, bölge müdürlüğünün kapatılmaması için AK Parti Bursa vekillerine çağrıda bulunmuş, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüşerek, bölge müdürlüğünün kapatılmayacağını kamuoyuna açıklamıştı.

İl Başkanı Karaca dün Kılıçdaroğlu'nun programının hazırlanması için Bursa'ya gelen vekillerle toplantı yaptıktan sonra Türk Telekom Bölge Müdürü Hüsnü Canbaz'ı makamında ziyaret etti.

Görüşme sonrası açıklama yapan Karaca, bölge müdürlüğünün kapatılması olasılığının devam ettiğini bildirerek, görüştükleri bölge müdürünün bu ay sonundan geçerli olmak üzere emekliye ayrıldığını ziyaret sırasında öğrendiklerini söyledi.

AK Parti İl Başkanı Gürkan'a bilgilendirmesi için teşekkür eden Karaca, şöyle devam etti:

' Ancak Sayın Gürkan'ın yanıltılmış olma ihtimali bulunduğunu da söylemeden geçemeyeceğim. Çünkü Türk Telekom Bölge Müdürlüğü'ndeki işlemler iç yazışmalardan çok öteye geçmiş durumdadır. Zaten uygulama olarak, Bursa Bölge Müdürlüğü henüz resmi olarak kapatılmamış olmakla birlikte, iç işleyiş bakımından fiilen devre dışıdır. Sadece son bir resmi işlem kalmıştır.

SAKLI CENNET İÇİN AKTAŞ'A ÇAĞRI

Uzun yıllar Uludağ Dağcılık Derneği Spor Kulübü (ULUDAK) başkanlığı yapan İsmet Şentürk'ün dağcılık tutkusu devam ediyor. Her fırsatta başta Uludağ olmak üzere Bursa'nın doğa harikası yerleri ziyaret eden Şentürk, bunları sosyal medyadan görüntülerle yayınlıyor.

Geçtiğimiz günlerde bir grup arkadaşıyla birlikte Orhaneli ile Keles arasında yer alan Ağaçhisar bölgesini ve adeta saklı cennet olan vadiyi gezen Şentürk, burada harabeye dönen kaplıca ve değirmenlere sahip çıkılması için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a çağrı yaptı.

Bu bölgede Ağaçhisar ve Haydaraltı kaplıcalarının bulunduğunu ve bakımsızlık yüzünden harabeye döndüğünü kaydeden Şentürk, şöyle devam etti:

'Zamanın da ilçe belediyesinin katkılarıyla vatandaşlar derme çatma bir şeyler yapmış. Ancak, bunlar zamanla harabeye dönmüş. Güzel bir vadi içinde 40 derecelik kaplıca suyu boşa akıyor. Başkan Aktaş, her fırsatta turizm konusunu gündeme taşıyor. Burası Bursa'nın saklı cennetlerinden biri hem doğa sporları hem de kaplıca imkanı var. Bu bölgeye sahip çıkılarak değerlendirilmesini istiyoruz. Öncelikle hamamların bakım ve onarı yapılırsa ilk etapta bölge halkı yararlanır'

İsmet Şentürk'ün çektiği görüntüleri youtube'den izlemenizi öneririm. Ağaçhisar Vadisi gerçekten bir doğa harikası ve saklı cennet. Şentürk'ün çağrısına kulak vermek gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.