Hava Durumu

Abone sayısı artınca Arapça çağrı hattı geldi

Yazının Giriş Tarihi: 13.01.2019 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.01.2019 08:23

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü verilerine göre, aralık ayı itibarıyla Bursa'da 163 bin 929 Suriyeli yaşıyor. Bu rakam il nüfusunun yüzde 5,58'ini oluşturuyor.
Geçici koruma kapsamındaki Suriyeliler dışında da Bursa'da başka ülke vatandaşı Araplar da yaşıyor. Geçtiğimiz aylarda turizmciler tarafından 5 bin civarında Körfez ülkelerinden gelen Arap vatan-daşının ev sahibi olduğu açıklanmıştı.
Geçen hafta Sönmez Medya'yı ziyaret eden Limak Enerji Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac sohbet sırasında Arap abone sayısında artışı ve Arapça çağrı hattı hizmetini anlattı. Sayılarla ilgili ayrıntılar ise daha sonra şirketin kurumsal iletişim birimi tarafından gönderildi.
Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova'da hizmet veren şirketin gönderdiği sayılar oldukça ilginç ve Arapların artık kalıcı olduklarının bir nevi göstergesi.
Arap abone sayısı bir önceki yıla oranla 2018'de Balıkesir'de yüzde 27, Çanakkale'de yüzde 128, Yalova'da yüzde 72 artış gösterdi. Toplam abone sayısı Bursa'da 8 bin 316, Balıkesir'de bin 255, Çanakkale'de 414, Yalova'da 4 bin 803'e ulaştı.
Bursa'daki en inovatif şirket olan ve müşterilerine işaret dili üzerinden bile çağrı merkezi hizmeti veren Limak Uludağ Elektrik, Arap aboneleri için de çağrı hattı hizmetini başlattı. Abonelik ve fatura ödeme işlemleri sırasında iletişim sıkıntısını gidermek amacıyla geliştirilen proje ile ilgili olarak Kalbi Selim Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği ile işbirliği yapıldı.
2018 yılında Arapça konuşan abone sayısının 15 bine ulaşması ve her ay ortalama 764 yeni abone alındığı hesaplanarak getirilen uygulama ile 0 555 1 646 646 nolu telefondan hizmet verilecek. Bu hattın başında Aklı Selim Derneği'nden Arapça bilen görevli, şirket ve abone arasında tercümanlık yaparak sorunun çözümüne yardımcı olacak.

Düsseldorf- Bursa seferleri haziranda başlıyor

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, artık Bursa Airport olarak adlandırılması gerektiğini sık sık vurguladığı Yenişehir Havalimanı'nın daha aktif kullanılması için hem Bursa'da hem de Ankara'da temaslarını sürdürüyor. THY ve Anadolujet genel müdürleriyle görüşen Dr. Esgin, yurtiçi ve yurt- dışı destinasyonların arttırılmasını talep ediyor. THY'nin Yenişehir için kargo onayının ardından bir müjde de Almanya'dan geldi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Turizm Komitesi Başkanı ve Almanya Fahri Konsolosu Sibel Cura ile görüşen Dr. Esgin, Germania Airlines firmasının Bursa-Düsseldorf direkt uçuş seferlerini haziranda başlatacağı müjdesini verdi. Alman firmasının haziran ayından itibaren pazartesi günleri Bursa'ya, cuma günleri de Ankara Esenboğa'ya karşılıklı sefer koyduğunu belirten Dr. Esgin, firmanın Sabiha Gökçen'deki doluluk ve Yenişehir Havalimanı'nın daha ekonomik olması nedeniyle bu tercihi yaptığını söyledi. Dr. Esgin, mevsimlik uçuşların doluluk oranında istenilen sayılara ulaşması halinde kalıcı hale geleceğini sözlerine ekledi.

Orhan Veli, Gemlik'e pankartla döndü!

Şairlerin bir mısra dahi olsa söz ettikleri eserlerindeki kentlere bunun yansıması büyüktür.
Orhan Veli'nin 'İstanbul'u dinliyorum gözlerim kapalı'dan tutun Ahmet Hamdi Tanpınar'ın 'Bursa'da zaman', Ahmet Arif'in 'Seni Diyarbekir gibi düşünüyorum'a Nazım Hikmet'in 'Yedi tepeli kenti'ne kadar uzanan örnekleri arttırmak mümkün.
Orhan Veli'nin 'Gemlik'e doğru denizi göreceksin sakın şaşırma' dizesi de körfezin incisi kentle özdeşleşmiş, denizin karşınıza aniden çıkan bir noktada uzun yıllar karayolunu kullananları karşılamıştı. Ancak, ne olduysa 5 yıl önce tabelanın değiştirilmesi sırasındaki tartışmalar nedeniyle Orhan Veli'nin dizeleri Gemlik'i terk etti. Yeni otoyola konulan tabela da bunun yerini doldurmadı. Çünkü denizin aniden karşınıza çıkacağı dönemeç öncesi anlam taşıyordu.
Dün CHP Gemlik Belediye başkan adayı Uğur Sertaslan, eski tabelanın karşısındaki tepeye yine denizin aniden karşınıza çıkacağı noktaya iki konteyneri üst üste koyarak, ünlü şairin dizelerinin yer aldığı pankartı astı. Sertaslan, seçilmesi halinde pankartın tabelaya dönüşeceği sözünü de verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.