Hava Durumu

Adı konuldu: Türkiye'nin otomobili Gemlik'e geldi

Yazının Giriş Tarihi: 19.07.2020 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.07.2020 08:39

Türkiye'nin 60 yıllık otomobil hayalinin en önemli aşamalarından biri dün Gemlik'te gerçekleşti.

Hayal öylesine güçlüydü ki daha tanıtımının üzerinden 6 ay geçmesine rağmen TOGG'un bilinirlik oranı yüzde 90, marka beğeni endeksi ise yüzde 73'ün üzerine çıktı.

Türkiye hem otomobili hem de markasını sevdi.

Bunun en güzel göstergesi ise TOBB ve TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun konuşmasında ekrana yansıtılan Gemlikli bir teyzenin konuşması oldu.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun kısaltması olan TOGG'un ne anlama geldiği sokak röportajında sorulan teyze hemen yanıtı verdi: Türkiye'nin otomobili Gemlik'e geldi.

Projenin tuttuğunu bundan daha güzel anlatacak bir yanıt olamazdı.

Projenin tanıtım toplantısı sonrası yazdığımı 'Yerli, milli Gemlikli' tanımı da bu sözlerle anlam bulmuş oldu.

BAKAN AKAR, SAVUNMADAKİ SON GELİŞMELERİ ANLATTI

Türkiye'nin otomobilinin üretileceği fabrikanın temel atma töreni için Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bir gün önce Bursa'ya geldi.

Akar ve Varank, Bursa Valisi Yakup Canbolat, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ve Bursa Milletvekili Zafer Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte törenin yapılacağı Gemlik'teki fabrika inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Bakan Akar, dün de tören öncesi Birlik Vakfı Bursa Şubesi'nde düzenlenen basına kapalı toplantıda Türkiye'de savunma ve güvenlikteki son gelişmeleri anlattı.

SERTASLAN'DAN KARAKAŞ'A GEMLİK ZEYTİNİ

Gemlik'e gelen TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, tören öncesi Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Paşa Ağdemir ile görüştü.

Görüşmede, Karakaş'a, Belediye Başkanı Sertaslan, Gemlik zeytini, ,GTSO Başkanı Ağdemir de yerli ve milli otomobilin hayata geçmesinden dolayı #YenilikteBendeVarım temalı bir tablo hediye etti.

Bu arada, yerli ve milli otomobili üretecek olan TOGG'un sosyal medya üzerinden yaptığı 'Tarihe iz bırakma' daveti büyük ilgi gördü.

Davet üzerine www.yeniliktebendevarim.com sitesini ziyaret ederek adını yazdıranların sayısı 400 bini aştı. Siteyi ziyaret edenler "#YenilikteBendeVarım" etiketli bir sertifika ve iki farklı fotoğrafı indirerek sosyal medya hesaplarında paylaşabiliyor. Etkinlik boyunca sitede toplanacak olan isimler Gemlik'teki üretim merkezinde bir kapsül içinde saklanarak tarihe bir iz olarak kalacak.

MİMARLAR BU KEZ 'YEŞİL Mİ BURSA?' DİYE SORDU

Bursa'nın kalbine bir hançer gibi saplanan Doğanbey'deki TOKİ konutlarının kent siluetine vurduğu darbe, Mimarlar Odası Bursa Şubesi'nin 2011 yılında düzenlediği 'TOKİ'nin Bursa kentine tokatı' temalı yarışmada gözler önüne serilmişti.

Yarışmada birinci olan fotoğraf, dünya mimarları tarafından en kötü kentsel dönüşüm projelerinden biri olarak gösterilmişti.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi, 5'inci Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda bu kez, 'Yeşil mi Bursa' konu başlığını seçti.

Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, yarışmayla 'Yeşil Bursa' unvanını yüzyıllardır taşıyan kentin mevcut durumunun gözler önüne serileceğini söyledi. Katılımın ücretsiz olduğu yarışma, 18 yaş üstü herkese açık olacak. Bursa'da 2016-2020 yılları arasında çekilen fotoğrafların kabul edileceği yarışmada, birinciye 3, ikinciye 2, üçüncüye de 500 lira ödül verilecek. 18 Aralık 2020'ye kadar başvuru yapılabilecek yarışma hakkında detaylı bilgiye www.bursamimar.org.tr adresindeki "Yarışmalar" bölümünden ulaşabilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.