Hava Durumu

AK Parti'de temayül var, son söz Ankara'nın

Yazının Giriş Tarihi: 26.04.2018 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.04.2018 08:27

Türkiye, 24 Haziran'daki seçimlerde ilkleri yaşayacak. 16 Nisan'da yapılan referandumla getirilen birçok yenilik, yani Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kuralları bu seçimle birlikte devreye girecek.
İttifakın da yasal hale gelmesi dolayısıyla partiler arasındaki görüşme trafiği baş döndürücü hızla ilerlerken, seçim takvimindeki kısıtlı süreler, yerelde de seçime hazırlık ve adaylık başvurularına da yansıyor.
Baia Hotel'de yapılan Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, partisindeki seçim çalışmalarını anlattı. Mart ayında aynı programa konuk olan Salman, erken seçim değerlendirmesine o gün söylediği 'Yarın seçim olsa hazırız' sözlerini hatırlatarak başladı.

Milletvekili adayı olsa da olmasa da Ayhan Salman'ın bu seçimdeki yükü ağır. Çünkü hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem de Başbakan Binali Yıldırım, Bursa ziyaretlerinde teşkilat için çıtayı yüksek tutmuştu.
Salman, gerçi adaylıkla ilgili soruya net yanıt vermedi ama yapılacak anketler ve genel merkezin tutumunun kendisi gibi parti yöneticilerinin adaylığıyla ilgili kapı aralayabileceği imasında bulundu.
Takvim kısıtlı süreler içerse de AK Parti, geçen seçimlerde izlediği yolu hızlandırılmış olarak işletecek. Önce başvurular, ardından Salman'ın özellikle vurguladığı genel merkezdeki üç kademeli komisyon incelemeleri, anketler ile bakan ve belediye başkanlarının görüşleri aday belirlemede etkili olacak.

Salman'a 'Geçmiş dönemde olduğu gibi Bursa dışından milletvekili adayı olacak mı? sorusunu da yöneltiyoruz.
Öncelikle dışarıdan gelen ve Bursa'ya katkı koyan milletvekillerine 'ithal' olarak nitelendirilmemesi gerektiğini belirten Salman, 'Bursa dinamik bir şehir. İş hayatına da ithal yöneticiler geliyor. Futbol takımlarına da oyuncular geliyor. Bu kadar dünya ile iç içe olmuş global bir şehir iseniz ihtiyaçlarınıza katkı sağlayacak insanları Bursa'ya getirme ihtiyacı içinde olabilirsiniz' değerlendirmesini yaptı.
Ancak, o dönemlerde bakanlıklarda dağılım ve paylaşım yapıldığı hatırlatmasını da yapan Salman, 'Hiç olmaz demiyorum ama o kadar da ihtiyaç kalmaz' dedi.
Salman buna gerekçesini de bakanların artık milletvekili olmasına gerek duyulmaması ve milletvekillerinin belirlenmesinde Bursa'nın iki bölgeye ayrılması dolayısıyla de- mografik temsilin öneminin artmasını gösterdi.
Salman, seçimlerdeki hedeflerinin ise Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 60 oy oranı almak olduğunu vurguladı.

Türkoğlu, adaylık için istifa etti

Selçuk Türkoğlu, Türk Eğitim Sen Bursa 2 No'lu şube Başkanlığı'ndan ve Türkiye Kamu Sen Bursa il Temsilciliği'nden İYİ Parti'den milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.
Bursa kamuoyunun 18 yıldır başta eğitim olmak üzere güncel olaylarla ilgili renkli protesto gösterilerinden tanıdığı Türkoğlu, Haziran 2015'te yine istifa ederek, MHP'den aday olmuş ve listede sekizinci sırada yer bulmuştu.
Sosyal medyadaki hesabından İYİ'ler kazansın diye aday adayıyım' açıklaması yapan Türkoğlu, millet-vekili seçilmezse bile artık sendi-kacılığa dönmeyi düşünmediğini söyledi.

Osmangazi'den Nantes Kavşağı modeli

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, iki günden beri otobüsle kent turu yaparak, 9 yıldan beri yaptığı çalışmaları anlatıyor. Önceki günkü gezi sırasında Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'ndan geçerken Fransa'dan gördükleri Nantes Kavşağı modelini uyguladıklarını söyledi.
Merak edip, birlikte dolaştığımız belediye teknokratlarına sorduk; Nedir bu Nantes modeli?
Bu modelde kavşaklarda ışıklandırma yer almıyor. Kavşak göbeğinin hemen çevresinde, farklı bir malzemeden ve genellikle renkli parkeden bir kuşak oluşturuluyor. Kavşaktan devam edecekler normal asfalttan giderken, dönüş yapacaklar bu parkeli bölümü kullanıyor.
Sadece Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nda değil, Çekirge'de, Küçükbalıklı'da da bu tür kavşakları gördük. Dündar, bu tür kavşakların sıkışıklığı önlediğini ve yaygınlaştırmaya çalıştıklarını anlattı.
Güzel bir uygulama aslında ama sürücülerin kavşağı nasıl kullanacaklarını bildiklerinden emin değilim. Bir sürücü olarak ben de deneme yanılma ile çözmüştüm. O yüzden özellikle televizyonlardan Bursalılara bu kavşakların nasıl kullanılacağının birkaç dakikalık eğitim videolarıyla anlatılmasında yarar var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.