Hava Durumu

AK Parti'den teşkilata teşekkür ve seçime hazırlık mesajı

Yazının Giriş Tarihi: 23.08.2018 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.08.2018 07:58

AK Parti, 24 Haziran seçimleri sonrası en kapsamlı buluşmasını Merinos AKKM'deki bayramlaşma töreninde gerçekleştirdi.
Terasta gerçekleştirilen bayramlaşma törenine milletvekilleri, belediye başkanlarının yanı sıra Tarım Orman eski Bakanı Mehdi Eker ile geçen dönem milletvekilleri, eski il başkanlarından Sedat Yalçın ve Nagıp Vardar da katıldı.
Oldukça geniş katılımlı bayramlaşma töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük ekrandan aktarılan bayram mesajı ile başladı. İl Başkanı Ayhan Salman açılış konuşmasında, 24 Haziran seçimlerinde elde edilen başarı için teşkilata teşekkür ederek, bayram sonrası yerel seçimlere odaklanacakları söyledi. Salman, 'Yine çok çalışıp yorulacağız. Hedefimiz tüm belediye başkanlıklarını kazanmak olacak' dedi.
Konuşmasına Cahit Zarifoğlu'nun 'İyi bayramlar' şiiriyle başlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, aradan 40 yıl geçmesine rağmen şiirde anlatılan dünyadaki acıların değişmediğini vurguladı.
9 ay önce göreve başladığını hatırlatan Aktaş, bu sürede tüm imkanları seferber ederek, başta ulaşım olmak üzere Bursa'nın sorunlarına çözüm üretmeye çalıştığını söyledi. Akıllı kavşak ve sinyalizasyon uygulamalarıyla ulaşımda yüzde 30-40 oranında rahatlama sağlandığını ifade eden Aktaş, ulaşım planları ve yatırımlarıyla sıkıntının sona ereceğini belirtti.
Törenin yapıldığı terasa girişte partilileri karşılayan milletvekillerinden sadece MKYK üyeliğine seçilen Efkan Ala ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu konuşma yaptı.
AK Parti'nin 11 milyon üyesiyle dünyanın en büyük sivil toplum örgütü olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, yaşanan sıkıntıların Türkiye'nin büyümesini ve gelişmesini çekemeyenlerin oyunu olduğunu ifade etti. Çavuşoğlu, 'Macun tüpten çıkmıştır artık. Türkiye güçlenecek ve sorunlarını aşacaktır. Bunu kimse engelleyemez' dedi.
Görünen o ki sadece AK Parti'de değil, tüm siyasi partilerde 9 günlük bayram tatili sonrası yerel seçimlerle ilgili hummalı bir çalışma başlayacak.

Coşkusuz bayramlaşmada disiplin vurgusu

CHP Bursa İl Başkanlığı 24 Haziran seçimleri öncesi Kültürpark Özgen Çay Bahçesi'nde oldukça coşkulu ve kalabalık bir katılım olan bayramlaşma töreni düzenlemişti. Aynı mekanda dün düzenlenen bayramlaşmada ise coşku bir yana katılım da azdı. Bunun en büyük nedeni ise partideki kurultay tartışmalarından başka bir şey değildi.
Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık, genel merkezde görevli, milletvekilleri Yüksel Özkan ve Erkan Aydın mazeretli oldukları için törende yer almazken, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yurtdışında, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise ilçedeki tören nedeniyle bayramlaşmada yoktu.
Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun katıldığı bayramlaşmaya İl Başkanı Hüseyin Akkuş'un konuşması damgasını vurdu. Akkuş, parti içi demokrasinin işletilmesine önem verdiklerini belirterek, katılımcılık ve çok sesliliğin CHP'nin en önemli zenginliği olduğunu söyledi. Kurultay için verilen imzalar nedeniyle gündeme gelen disiplin işlemleri konusuna da değinerek, hakaret hariç, tüzüğe uygun siyaset kuralları çerçevesindeki faaliyetler nedeniyle disiplin kurallarının işletilmeyeceğini vurguladı.
CHP'de coşkunun yerini isteksizliğe bırakmasının nasıl sonuçlar doğuracağını önümüzdeki günlerde daha farklı şekilde göreceğimize inanıyorum

İYİ Parti'de ilk heyecan

İYİ Parti Bursa teşkilatı kuruluşundan beri ilk bayramlaşmasını dün Kültürpark Ender Çay Bahçesi'nde gerçekleştirdi. İki milletvekili tüm ilçe başkanları, meclis üyelerinin yer aldığı bayramlaşma oldukça coşkuluydu.
İYİ Parti'nin bayramlaşma törenindeki heyecan bir zamanlar merkez sağın önemli aktörleri olan DYP ve ANAP'ın bayramlaşma törenlerini hatırlattı.
Kurultay sonrası Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, bu göreve getirilmesinin Bursa teşkilatı sayesinde gerçekleştiğini belirterek, partililere teşekkür etti.
Yerel seçimlere 6 ay süre kaldığını vurgulayan Erozan, '1 Eylül'de Genel Başkanımız Meral Akşener tüm teşkilatlara mesaj gönderecek. Yerel seçimler için yeniden mahalle mahalle sokak sokak dolaşacağız. Hazır olun' dedi. Bayramlaşmada konuşan Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu ise Türkiye'de 11 yıldan beri bir yönetim boşluğu yaşandığını belirterek, ülkenin yeni bir nefese ihtiyacı olduğunu ve bunu da İYİ Parti'nin gerçekleştireceği mesajını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.