Hava Durumu

AK Parti İl Başkanı: Büyük kongreyle seçim startı verildi

Yazının Giriş Tarihi: 28.03.2021 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.03.2021 08:00

Büyük kongre veya kurultaylar, siyasi partileri seçime taşıyacak kadroları belirler.

Geçtiğimiz günlerde Cumhur İttifakı'nda yer alan MHP ve AK Parti bu süreci tamamladı. İki parti liderleri de önümüzdeki seçimlere aynı ittifak çatışı altında girileceği mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 22 Aralık'ta Bursa İl Başkanlığı görevine atanan Davut Gürkan, ardından yapılan kongre ile bu süreci tamamlayarak, Bursa teşkilatını 2023 seçimlerine taşıyacak yönetimini oluşturdu.

Gürkan, AK Parti için yeni bir isim değil. Partinin kuruluş yıllarında Kestel'de başladığı göreve bir süre ara verdikten sonra Cemalettin Torun döneminde il başkan yardımcılığı ile aktif siyasete döndü. Ayhan Salman'ın 2017 yılında il başkanı olmasının ardından siyasete yine ara vererek, Kızılay Şebe Başkanlığı yaptı.

Gürkan, il başkanı seçildikten sonra ilk televizyon programına ASTV'de çıktı. Sevda Kurul'un hazırlayıp sunduğu Satırbaşı programına konuk olan Gürkan ile program sonrası sohbet etme imkanı bulduk.

İl başkan yardımcılığı döneminde medya ve tanıtımdan sorumlu olduğu için diyalog kurma konusunda oldukça başarılı olan Gürkan'ın bu özelliği 3 aylık görev süresine de yansıdı.

Sohbet sırasında öğrendiğim en ilginç ayrıntı ise telefon rehberinde 11 bin ismin yer almasıydı. Hemen hemen her görüştüğü kişiyi isminin yanı sıra görevi veya hatırlatıcı özelliği ile kaydeden Gürkan, gelen telefonları ise hiçbir zaman yanıtsız bırakmadığını söyledi.

Hem kongre öncesi hem sonrası eski dönemde partinin her kademesinde görev yapanlarla sık sık bir araya gelen Gürkan'a göre, bu istişare süreçleri sonucu her dönemi kucaklayabilen ve herkesin kendinden birilerini bulduğu bir yönetim oluştu.

'Bundan dolayı mutluyuz ancak sorumluluğumuz da o derece büyük' diyen Gürkan, şöyle devam etti:

'Bursa'daki teşkilatına baktığımızda sadece Bursa'da 393 bin 700 üyesi olan bir partiyiz. 1058 mahallede temsilcilerimiz var. Buralardan başlayarak yeni bir sürece gidiyoruz'

Büyük kongre olduktan sonra seçim startının verildiğini ifade eden Gürkan, yapacakları çalışmaları anlattı:

' Teşkilatlanmayı gözden geçirip, daha proaktif hale getireceğiz. Sahada daha hissedilebilir ve herkese dokunabilecek bir yapılanma içine giriyoruz. Biz sadece AK Parti seçmenine hitap eden bir parti değiliz. Bursa'nın önceliği olan noktasında hassasiyetlerimiz var. Bursalıların beklentileri neyse onları yerine getirmek için 7/24 çalışıyoruz. Ekibimiz de bunun üzerine kurgulandı. Sahadaki temaslarımızı iyi yapmazsak hizmet etme noktasında eksiklerimiz olabilir. O nedenle önce mahalle teşkilatlarından başlayacak bir sinerji oluşturmaya çalışıyoruz. Bundan sonra işimiz sahada.'

'Seçimin kaderini gençler belirleyecek' vurgusu yapan Gürkan, o yüzden gençlerin sahadaki çalışmalarının önemli olduğuna dikkat çekti.

Partinin büyük kongresinde, Bursa gençlik kollarının bulunduğu tribüne giderek, onlarla birlikte tezahürata katılan Gürkan'ın en önemli hedeflerinden biri de önümüzdeki seçimlerde ilk kez oy kullanacak 6 milyon seçmene ulaşmak.

Z kuşağına hitap etmenin kolay olmadığını ifade eden Gürkan, 'Onların arasına girip heyecanı yaşamak gerekiyor. Asıl büyük görev gençlik kollarımıza düşüyor. Biz hizmetleri anlatacağız. Gençlik kolları onlara ulaşacak' dedi.

ANKARA'DA BURSA'NIN GÜCÜ ARTTI

AK Parti'nin geçen hafta Ankara'da yaptığı büyük kongreyi 'muhteşem' olarak nitelendiren Gürkan'a göre kongrede Bursa'nın gücü arttı.

Partinin A takımı olarak nitelendirilen MKYK listesinde medarı iftiharları olacak bir tablo oluştuğunu ifade eden Gürkan şöyle devam etti:

'Sayın Efkan Ala'nın Genel Başkan yardımcısı olarak devam etmesi Bursa için büyük bir kazanç. Benden önceki başkan Ayhan Salman'ın da girmesi i bizim için artı bir değer oldu. Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç'in Kadın Kollarında teşkilattan sorumlu başkan yardımcısı olması, Gençlik Kolları kongremizde Mehmet Ali Keskil MKYK üyesi oldu, Yunus Emre Kara ve Furkan Dülger de yedek listede yer aldılar. Güçlü bir kadro ile oradayız. Bu da genel merkezin Bursa'ya verdiği önemi gösteriyor'

Bursa'nın artık sıradan bir şehir olmadığını ve herkesin gözlerinin üzerinde olduğunu da ifade eden Gürkan, bundan sonraki çalışmaları bu sorumluluk içinde Ankara'daki arkadaşlarıyla birlikte sürdüreceklerini söyledi.

'BURSA İÇİN GELECEĞE DÖNÜK PROJELER HAZIRLAMAMIZ LAZIM'

Konu Bursa yatırımlarına gelince 'Dedelerimin dedesi Bursa'da doğan Bursa'nın çocuğuyum' sözleriyle konuşmasına başlayan Gürkan, kentin geleceği için ileriye yönelik ciddi projeler hazırlayıp ilerleme sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

Büyükşehir belediyesi ve karayolları özellinde merkezi hükümetten alınacak desteklerin önemli olduğunu kaydeden Gürkan, şöyle devam etti:

'Bu desteklerin alınmasında genel merkezdeki temsilimiz işlerimizi kolaylaştıracak. Bursa'nın beklentileri yerine getirme noktasında yukarıya sesimizi rahat duyurabildiğimiz için bundan sonraki sürecin daha rahat ilerleyecek'

Sağlık, eğitim ve ulaşım yatırımları konusunu anlatırken, Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ve Sönmez ailesine Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'ne verdiği katkı dolayısıyla teşekkür eden Gürkan, hızlı tren konusunda ise şöyle konuştu:

'Biz başladığımız tüm projeleri bitirdik. Hızlı tren üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da titizlikle durduğu bir konu. Bütçesi ilk başladığımızın 4 katı üzerine çıktı. Mutlaka tamamlanacak'

Son söz:

Seçime henüz uzun bir süre olsa da Bursa'da siyaset önümüzdeki günlerde oldukça ısınacak. CHP ve İYİ Parti'de il başkanları değişimiyle özellikle yerel gündem konusunda ciddi muhalefet başladı.

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan'ın da göreve başladığı günden beri hem sosyal medyadan hem de yazılı açıklamalarla muhalefete yanıtta gecikmedi. Bunu en son CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Bursa'daki açıklamalarına yıldırım hızıyla yanıt vermesinde gördük.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.