Hava Durumu

AK Parti İl Başkanı Gürkan'la 35 dakikada Bursa gündemi

Yazının Giriş Tarihi: 29.04.2021 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.04.2021 08:03

Davut Gürkan, AK Parti İl Başkanlığı görevine başladıktan sonra bekleyip, çıkacak sonuçlara göre değerlendirme yapmak yerine proaktif bir yöntem modelini tercih ediyor.

Bunların bir kaçına bizzat tanık olduk. Acemler'deki trafik düzenlemesindeki müdahalesinden Telekom Bölge Müdürlüğü'nün kapatılması gündeme geldiğinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu direkt araması konuları bizim bildiklerimiz.

Aynı davranışları siyasi konularda da gösteren Gürkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu'nun Bursa gezisi tamamlanmadan sıcağı sıcağına Nilüfer'i gündeme getirmişti. Son olarak da Bozbey'in yeniden aday gösterilmesiyle ilgili Kılıçdaroğlu'na teşekkür, Akşener'e geçmiş olsun ifadeleri gündem yaratmıştı.

Sönmez Medya'yı ziyaret eden Gürkan, Sevda Kurul'un hazırlayıp sunduğu Satırbaşı Özel programına konuk oldu. Benim de katıldığım programda, Gürkan'la 35 dakikada Bursa gündemini değerlendirdik.

Gürkan, program öncesi Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ile de görüşme yaptı.

Programa sıcak gündem olan Koronavirüs pandemisi ve 17 günlük kapatma konuyla başladık.

Kısıtlamanın 17 gün çıkması Gürkan için de sürpriz olmuş. Onun da beklentisi bizler gibi 8-9 günmüş. Gürkan'a göre, Türkiye'nin böyle bir kapanmaya ihtiyacı vardı. Çünkü vaka sayılarının düşürülmesi gerekiyordu. Hem sağlık hem de turizm sezonunun başlamadan önce vaka sayısının 5 binin altına inmesine böyle bir kapanma sayesinde ulaşılabilir.

Peki, Bursa'daki durum nasıl?

Gürkan, programa çıkmadan önce Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz'ı arayarak vaka sayıları ve aşılama ile ilgili son rakamları aldı. Programda da açıkladı.

Bursa'da vaka sayıları geçtiğimiz günlerde Vali Yakup Canbolat'ın dönersek büyük başarı diye nitelendirdiği 2 bin 500'ün altına inmeye başladı. Günlük vaka sayıları 1600-1700 seviyelerinde. İlerleyen günlerde bu düşüşün kısıtlamanın etkisiyle daha da düşmesi bekleniyor.

Vaka sayıları düşerken aşılama miktarı da artıyor. Bursa'da bugüne kadar 803 bin doz aşı yapıldı. İkinci dozu yaptıranların sayısı ise 400 bini baştı. Hem aşı hem de hastalığı geçirenler toplandığında yüzde 15 seviyelerine ulaşıldı.

Gürkan da Vali Canbolat ve Sağlık Müdürü Dr. Yavuzyılmaz'ın son haftalarda sık sık dile getirdiği aşılamaya gelmeyenler konusuna dikkat çekti. Sırası gelip de aşı olmayanların oranının yüzde 25 civarında olduğunu işaret eden Gürkan, kulaktan dolma bilgilerle aşı olmayanların virüs bulaştıktan sonra zor duruma düştüklerini vurguladı.

Koranavirüs pandemisiyle ilgili son not ise belediyelerin destekleriyle ilgili Gürkan, Büyükşehir Belediyesinin Ramazan desteğini arttırdığını AK Parti'li diğer belediyelerin de kısıtlama süresince sosyal yardım bütçelerine ekstra katkı yapacaklarını ifade etti.

VERİLEN TARİHTE BİTECEK

Geçen haftaya damgasını vuran en önemli konulardan biri de 2 Nisan'da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katıldığı törenle temeli atılan Emek-Şehir Hastanesi arasındaki metro hattı ihalesinin Danıştay tarafından iptal edilmesiydi.

Konuyu Davut Gürkan'a sorduk.

Gürkan, gelişmeyi 7 Nisan'daki AK Parti İl başkanları toplantısında öğrenmiş. Ardından da hemen bakanlık düzeyinde görüşmeler yapılmış.

Büyük projelerde Danıştay veya mahkeme sektesi yediklerini söyleyen Gürkan, konuyu şu sözlerle değerlendirdi:

'Kimi zaman rakip firmalar, kimi zaman muhalefetin başvuruları sonucu bu durumlarla karşılaşıyoruz. Danıştay, usul hatasından dolayı iptal kararı vermiş. En kısa sürede ihale yapılıp çalışmalara başlanacak. Ancak bu konudaki karalama kampanyalarına üzülüyor ve rencide oluyoruz. Bu milletin değerleriyle alay etmek gibi oluyor. Biz de sonuçta bu milletin parasının savunucusu olan bir iktidarız. Sözümüz var. Müteahhitler günde 18 saat değil 24 saat çalışacak ve 2023'te bu hattı tamamlayacağız'

Bursa için ulaştırma yatırımlarıyla ilgili vizyon proje hazırlıklarının devam ettiğini de kaydeden Gürkan, şöyle devam etti:

'Temel atma törenine gelen Bakan Karaismailoğlu'nu deyim yerindeyse taleplerimizle bunalttık. Valilik, Belediye, BTSO'ya giderken konu hep aynıydı.

Bursalı hemşerilerimizin haklı olarak, genel bütçeden istifade edemiyoruz. Bursa ihmal ediliyor sitemleri var. Bunları bertaraf etmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bursaray'ın Görükle'ye kadar uzatılması dışında Gürsu'dan başlayacak metro, Kuzey Çevre yolu gibi Bursa'nın ulaşımını rahatlatacak projelerimiz var. Bunları genel bütçe ile yapmak istiyoruz. Cumhurbaşkanımız incelenmesi talimatını verdi. Bir iki ya kadar Bursa'ya müjdeli haberlerimiz olacak'

'CHP İL BAŞKANI KARACA ADINA DA ÜZÜLÜYORUM'

Programın siyasetle ilgili bölümünde konu, Gürkan'ın Kılıçdaroğlu'na teşekkür, Akşener'e geçmiş olsun konusuyla ilgili açıklamasına da geldi. Bu açıklamayı Mustafa Bozbey'in yeniden büyükşehir adayı gösterilmesinin ardından yaptığını ifade eden Gürkan, şöyle devam etti:

' Bunu siyaseten söyledim. Bazı konuları irdelemek gerekiyor. Rahmetli Süleyman Demirel'in dediği gibi siyasette 24 saat bile çok uzun bir zamandır. Sayın Kılıçdaroğlu, Millet ittifakında yeralan ve her yerde beraberiz dediği partiye danışmadan yaptı. Kaldı ki bu partinin de hakikaten İsmail Tatlıoğlu gibi değeri var. Onlarla istişare etmesi lazım'

'İl başkanı İsmet Bey, adına da üzülüyorum' diyen Gürkan, şunları söyledi:

'Bundan sonra il başkanı Sayın Bozbey mi yoksa kendisi mi olacak. Büyükşehir belediye başkanını ilan ettiniz ilçe başkanları da bir şekliyle büyükşehir belediye başkanı ile çalışacağına göre Mustafa Bozbey'in onaylını almak zorundalar. Burada il başkanı bozbey mi Karaca mı olacak. Kim inisiyatif kullanacak'

YENİŞEHİR UÇAK SEFERLERİNE ERTELEME

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan'ın THY ve Anadolujet yetkilileriyle yaptığı görüşmeler sonucu 8 Mayıs'ta Erzurum, Trabzon ve Muş'a seferlerin yeniden başlayacağı sözü alınmıştı.

Ancak, koronavirüs pandemisi dolayısıyla alınan tedbirler Yenişehir'den yapılacak seferlerin de aksamasına neden oldu.

Dün arayan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin tam kapanma nedeniyle seferlerin başlama tarihinin 24 Mayıs'a alındığını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.