Hava Durumu

AK Parti'nin A takımı belli oldu: 22 ilden temsilci var

Yazının Giriş Tarihi: 09.02.2021 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.02.2021 08:15

AK Parti'nin geçen hafta yapılan kongresinde il başkanı seçilen Davut Gürkan, dün Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, 50 kişilik yönetim kurulunu tanıttı, A takımı olarak adlandırılan yürütme kurulunu açıkladı. AK Parti'nin tanıtma toplantısı, kongrenin aksine koronavirüs kurallarına uygun gerçekleştirildi. Salonda, milletvekilleri, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları dışında katılımcı bulunmuyordu. Maske ve mesafe kurallarına birkaç fotoğraf çekimi dışında uyuldu.
Toplantıda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın ardından AK Parti milletvekilleri Refik Özen, Atilla Ödünç, Ahmet Kılıç, Osman Mesten adına konuşmayı Emine Yavuz Gözgeç yaptı.

Konuşmasına 'AK Parti'de eski ve yeni kavramı yoktur' vurgusuyla başlayan Gözgeç,'Cumhurbaşkanımızın liderliğinde onun arkasında inançla ve azimle yürümek önemlidir' dedi.
Gözgeç, AK Parti'nin yenilikler getiren ve ipin ucunu millete veren bir parti olduğuna da işaret ederek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ipin ucunun millete verildiğini ifade etti ve konuşmasını Taptuk Emre'nin şu sözleriyle tamamladı:
'Aşk ile çalışan sırtında dünyayı taşır. Aşksız yürüyen beden değil cesettir'

Konuşmasına yaşamını yitiren gazeteci meslektaşımız Türkan Genç'i anarak başlayan İl Başkanı Davut Gürkan, kongre gününden itibaren gerek teşkilat, gerekse kamuoyundan aldıkları olumlu dönüşlerden mutlu olduğunu ifade etti.
'Bizim öznemiz millettir, milletin isteği ve yolu bizim yolumuzdur' diyen Gürkan, 'Bizim özelliğimiz ne? Dilde gönülde de fikirde de birlik ve beraberlik içinde olmak. Bunu vefa, samimiyet ve gayretle sağlıyoruz. Eğer biz bunları göz ardı edersek bu taşların yerine oturması mümkün değil' mesajını vererek, AK Parti Milletvekili Gözgeç gibi o da partide eski yeni ayrımı olmadığı vurgusu yaptı. Belirlenen kadronun AK Parti'yi 2023 seçimlerine götüreceğine işaret eden Gürkan, yönetim kurulu üyeliği için 500'den fazla müracaat geldiğini ve bunlar arasında tasnif yapmanın oldukça zor olduğunu söyledi. Tüm bu çalışmaları yaparken, partinin kökleri ve bağlarıyla istişare fırsatı bulduklarını da kaydeden Gürkan, 50 kişilik yönetimin profilini de anlattı. Yeni yönetim kurulunda, 13 kadın, gençlik kollarından gelen 13 de genç var. Gürkan, konuşmasının bu bölümünde AK Parti Bursa Milletvekili ve Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kılıç'a dönerek, ' Yüzde 26 kadın ve yüzde 24 genç oranı merkezden fazla' dedi. Gürkan, barkovizyonla 50 yönetim kurulu üyesini tek tek tanıtırken, demografik özelliklerin dikkate alındığı vurgusu da yaptı. 22 ilden temsilci bulunduğunu ifade eden Gürkan, yüksek öğrenim oranının da yüzde 81 olduğunu söyledi.

YÜRÜTME KURULU'NDA KİMLER VAR?

Yönetim kurulunun ardından merakla beklenen A Takımı listesini de Davut Gürkan, açıkladı. Yürütme kurulu üyeleri masadaki yerlerini alırken Gürkan, 'Bazı arkadaşlarımız burada öğrendi' hatırlatması yaptı.

Gürkan'ın açıkladığı A Takımı listesi şöyle:
Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Avukat Mustafa Yavuz, Teşkilat Başkanı Kamil Bayramiç, Seçim İşleri Başkanı Engin Kökçıkaran, Tanıtım ve Medya Başkanı Sinan Kahraman, Dış İlişkiler Başkanı Nurettin Arif Kurtulmuşlar, Sosyal Politikalar Başkanı Kevser Öztürk, Yerel Yönetimler Başkanı Ufuk Ay, Ekonomi İşleri Başkanı Kemal Ermiş, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Cemile Yiğit, Mali ve İdari İşler Başkanı Orhan Aygün, Ar-Ge Başkanı Setenay Yüksel Olguner, İnsan Hakları Başkanı Mustafa Yıldırım, Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Gökhan Yıldız, İl Sekreteri Osman Şahin.

ESKİ BAŞKANDAN ÇILGIN PROJE ÖNERİSİ

Köşe yazılarıma hem sosyal medyadan hem de özel mesajla hem katkı hem de eleştiriler geliyor. Bunları zaman zaman sizlere aktarmak istiyorum.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan'ın 'Bursa'ya göçü durdurmak gerekir' konulu yazıma Gemlik eski Belediye Başkanı Refik Yılmaz'dan yorum ve öneri geldi.
'Belki biraz çılgın proje gibi gelecek ama tartışmakta fayda var' sözleriyle başlayan Yılmaz, Yıldırım Kaplıkaya'dan başlayarak Keles Soğukpınar'a Uludağ'ın altından yapılacak 15 kilometrelik tünel önerisinde bulundu.


Ovit benzeri tünelle Bursa merkezinin dağ yöresine en kestirme şekilde bağlanabileceğini kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti:
'Böylece Dağ yöresi yeni bir yerleşim ve cazibe merkezi olacaktır. Buralardan son 50 yılda Bursa'ya göçle gelmiş 100 binlerce insanın bir kısmının tekrar dönüş yapabileceği gibi yüksek rakımlı yerlerde yaşamayı seven Karadeniz kökenli Bursalı hemşerilerimizin birçoğu da havası temiz, tabiat manzarası harika olan buralara yerleşeceklerdir. Özellikle pandemi sürecinde tabiatla iç içe yaşamak isteyenler için dağ yöresi tercih sebebi olabilir'

Tünelin Bursa kent içi ulaşımına da olumlu katkı yapacağını vurgulayan Refik Yılmaz, 'Özlüce'de oturup Yıldırım'a 30-40 dakikaya geleceğine, Dağ yöresinde ikamet edip tünelle Yıldırım'a 15-20 dakikada ulaşılabilir. Böylelikle yerleşim yerlerinde dengelenme sağlandığı gibi çok verimli Bursa ovası betonlaşmaktan kurtulabilir' dedi.

Yılmaz, dağ yöresine tünel konusunun akademik odalar tarafından incelenebileceğini de sözlerine ekledi. Refik Yılmaz'ın önerisi biraz çılgın proje ama tartışılıp konuşulması gerekir. Ancak şunu da göz ardı etmemek gerekiyor. Dağ yolunun yenilenmesi için başlatılan proje henüz tamamlanamadı. Böylesine büyük bir projeye nasıl kaynak bulunacak?
En son Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yapan Faruk Çelik'in uzun yıllardan beri Uludağ'ın eteklerinden geçecek Güney yolu projesi de bir türlü hayata geçirilemedi. Tünel işi zor biraz Refik başkan...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.